El temporal de vent d’aquests dies passats més la pluja que ha caigut avui a Capdepera ha afectat les instal·lacions de la Policia Local. Part de la uralita del sostre s’ha romput deixant uns forats per on ha entrat l’aigua.

S’ha vist afectada la nau principal, on hi ha els cotxes, i l’oficina del Subinspector, on s’ha arribat a acumular fins a un pam d’aigua per tota l’habitació.

Una vegada acabi de ploure es  començaran a reparar els desperfectes per solucionar el problema al més aviat possible.

 


Noves instal·lacions

L’edifici de la Policia Local de Capdepera es troba  a una nau compartida amb la Brigada Municipal. La darrera inversió que s’hi va fer va ser els anys 2008-2009, d’aproximadament 240.000€, per crear unes noves oficines les quals s’han inundat aquest matí.
 

Fa anys que l’Ajuntament de Capdepera parla de construir unes noves instal·lacions i traslladar-hi a la Policia Local. Concretament a un solar municipal al costat del camp de futbol Es Figueral, a l’avinguda Joan Carles I, entre Capdepera i Cala Rajada.

Sobre aquesta qüestió, el consistori tenia una negociació amb una gran superfície d’alimentació en la qual: l’Ajuntament cedia per 40 anys una part del solar municipal per a la construcció d’un supermercat i l’empresa construïa a l’alta part del solar les noves oficines de la Policia Local amb cost 0 per a les arques municipals. En aquests moments hi ha una moratòria de Grans Superfícies, i per tant, les negociacions estan aturades. El consistori va preveure una alternativa que passa per construir-les directament, però el pressupost oscil·laria entre 1,2 i 1,5 milions d’euros.

Davant les deficiències que presenten les instal·lacions actuals de la Policia Local, el batle de Capdepera, Rafel Fernández, veu necessari “prendre una decisió”: o invertir la partida d’inversions del pressupost del 2017 completa (1,4 milions d’euros); o esperar que s’aprovi el Pla Director Sectorial de Grans Superfícies de la Conselleria de Treball, Comerç i Indústria del Govern de les Illes Balears.