La història del batle Boira i dels abscondits d'Artà

Una obra de Jaume Miró basada en la investigació 
sobre la guerra civil a Artà duita a terme per Jaume Morey. 
Dissabte 31 a les 21h.

Hi actúa, entre d'altres, Biel Bisquerra.

Possiblement la millor obra estrenada el 2014 a les IllesLa companyia de Capdepera Noctàmbuls ens representa una història real de la guerra civil del poble veïnat, Artà. 

“Dels llargs camins” és una de tantes històries de la nostra darrera guerra. Una història que avui ––sí, avui–– es repeteix a qualsevol terra en guerra perquè un home és qualsevol home, i una guerra és qualsevol guerra! I allà on hi ha guerra hi haurà persones que n’intenten escapar! 
Direcció: J. M: Albinyana 
Actors: Miquel Àngel Torrens, Joan Manel Vadel, 
Gabriel Bisquerra, Sebastià Adrover. 
Música en directe: Marcel Cranc. 
Entrada: 10 euros


D'aquesta obra s'ha dit: 
“Dels llargs camins” és una proposta sincera i sentida, 
compromesa i emotiva, necessària i rotunda. És un document i un bocí de 
veritat que cal no oblidar. (…) El text de Miró, basat en la investigació històrica de Jaume Morey, és molt sòlid i rigorós, equilibrat, al·lèrgic a les demagògies ideològiques que tan sovint taquen aquests exercicis, i diria 
jo que fins a cert punt objectiu (això és impossible, ho sé, però ho vull dir perquè ho sembla, i això és un mèrit indiscutible). I la posada en escena (Albinyana), difícil amb un text socio-històric, costumista i antropològic com aquest, se’n surt prou bé, escapant de l’estatisme amb enginy i agilitat, i trencant amb espontaneïtat les barreres de la lògica realista. Una 
aposta que funciona amb eficàcia i credibilitat per mor d’un repartiment 
convincent i convençut, que ens regala moments realment commovedors.” 
Javier Matesanz. 
Fancultura i diari Ultima Hora. 13 de setembre de 2014. 


“De local a universal. Quatre actors i un músic sobre l’escenari, Miquel Àngel Torrens, Joan Manel Vadell, Biel Bisquerra i Sebastià Adrover, acompanyats amb música en directe per Marcel Cranc, un valor afegit que apuja i no poc, el nivell de qualitat de l’espectacle. (…) 
S’exhauriren les localitats de les dues funcions en poc més de mitja hora. 
(…) El cinquantè aniversari de la mort del “batle Boira” d’alguna manera 
ja s’ha convertit en un esdeveniment…”. 
J.A. Mendiola. 
Diari Ara Balears. 7 de setembre de 2014. “De local a universal. Quatre actors i un músic sobre l’escenari, 

Miquel Àngel Torrens, Joan Manel Vadell, Biel Bisquerra i Sebastià
 Adrover, acompanyats amb música en directe per Marcel Cranc, un valor afegit que apuja i no poc, el nivell de qualitat de l’espectacle. (…) 
S’exhauriren les localitats de les dues funcions en poc més de mitja hora. (…) El cinquantè aniversari de la mort del “batle Boira” d’alguna manera ja s’ha convertit en un esdeveniment…”. 
J.A. Mendiola. 
Diari Ara Balears. 7 de setembre de 2014. 


“Dels llargs camins té la virtut de la claredat, de la motivació diàfana, del missatge directe i de la història necessària.” 
Antoni Riera 
L’Estenedor, 4 d’octubre de 2014 “Dels llargs camins té la virtut de la claredat, de la motivació diàfana, del missatge directe i de la història necessària.” 
Antoni Riera 
L’Estenedor, 4 d’octubre de 2014 


“Ràbia, impotència, frustració, alliberació, sol·lidaritat, llàgrimes contingudes, un nuu al coll, pessigolles a l’estómag, aquests són alguns dels sentiments i emocions que vaig experimentar durant una hora i quart de funció.” 
Jerònia Bennàssar 
“Educar con Teatro”, 5 d’octubre de 2014 “Ràbia, impotència, frustració, alliberació, sol·lidaritat, llàgrimes contingudes, un nuu al coll, pessigolles a l’estómag, aquests són alguns 
dels sentiments i emocions que vaig experimentar durant una hora i quart 
de funció.” 
Jerònia Bennàssar 
“Educar con Teatro”, 5 d’octubre de 2014