“Si es confirma que l'Ajuntament ha volgut perdonar 12.000 € en taxes d'obres a la promotora del Hyatt de Canyamel, MÉS per Capdepera demanarà la dimissió del Batle”

  


 

 





  Arran de la informació publicada aquest divendres a un mitjà de comunicació, en què s’afirma que l’equip de govern de l’Ajuntament de Capdepera ha perdonat 12.000 € en taxes d’obres a l’empresa promotora de la urbanització Hyatt de Canyamel, des de MÉS volem manifestar que si es confirma que s’ha volgut exonerar aquesta empresa del pagament de les taxes esmentades, amb el coneixement del Batle, demanarem la seva dimissió.

         Les explicacions que dóna l’Ajuntament són molt poc creïbles, ja que el fet que algú no estigui conforme amb una liquidació tributària no significa que se l’hagi de donar de baixa o s’hagi de retirar. Tot el contrari, immediatament es notifica i es dóna un termini per fer al·legacions, cosa que no ha passat, però en cap cas es deixa passar mig any sense fer res. I molt manco es dóna de baixa una liquidació tributària si, com diu l’Ajuntament, hi havia fins al juliol per a cobrar-la.

         Si els fets es confirmen, estaríem davant un fet inèdit a Capdepera, és a dir, perdonar imposts o taxes a algú. però el més greu i inexplicable seria que es fes a una gran empresa multinacional de capital estranger que no se sap d’on ve, i que a més no està donant feina a la gent del poble.

         Mentre l’Ajuntament no ha fet més que apujar els imposts i les taxes als ciutadans d’aquest municipi, deixant famílies i petits comerciants en una situació molt delicada, és inadmissible que per un altre costat es dediqui a perdonar deutes a les grans empreses.

         Més enllà de les responsabilitats polítiques, MÉS demanarà una investigació exhaustiva de com ha anat tot aquest assumpte i de com s’ha arribat a aquesta situació, a fi que es depurin totes les responsabilitats, no només polítiques sinó també de caire legal.

 

MÉS per Capdepera