COMUNICAT DE PREMSA OFICIAL DE L'AJUNTAMENT DE CAPDEPERA



Una turista alemanya de 75 anys ha mort al Castell de Capdepera. La dona es trobava passejant pel pas de ronda, damunt el portal del Rei en Jaume, quan va patir un mareig i va caure al terra, des d'una altura de 4 metres.

Els fets varen passar ahir al matí, i immediatament la Policia Local i l’ambulància es varen desplaçar fins el Castell per atendre la dona, que va se traslladada a l’hospital de Manacor. En un primer moment no es va témer per la seva vida perquè estava conscient, però malauradament, ahir a la nit va finar.

El Castell de Capdepera és un jaciment arquitectònic emmurallat que porta 30 anys obert al públic, des de 1983. En els darrers set anys ha rebut una mitjana de 195 visitants al dia, i més concretament, l’any 2012, 92.796 persones passaren pel recinte. Des de que el Castell és patrimoni municipal, enguany es celebra el 30 aniversari, mai s’hi havia produït cap accident d'aquest tipus.

La valoració dels tècnics d’urbanisme de l’Ajuntament de Capdepera és que l’accident “no s’ha produït pel mal estat del pas de ronda en aquest punt” però tot i així, la zona s’ha precintat per precaució. En breu s’elaborarà l’informe tècnic.

L'Ajuntament de Capdepera i el Patronat del Castell lamenten la pèrdua i donen el condol a la família i amics.