Comunicam als veïns de Capdepera que amb motiu de trobar-se el servei de socorrisme aquàtic a les platges del municipi en creixent desregulació i despropòsit empresarial, des de fa dos anys, i d’haver-se transformat la professió de socorrisme en un negoci especulatiu de diferents empresaris transitoris, els mateixos treballadors hem decidit constituir una assemblea per intentar donar solució a la mala gestió que s’està duent.

Amb data del dilluns 22 d’abril s’arribà a l’acord, per unanimitat, de constituir l’associació de treballadors del socorrisme (de moment no constituïda legalment) que haurà de vetllar pels següents principis:

- Principi de transparència. Essent el servei de socorrisme una despesa pública, consideram que és de gran importància la transparència i la informació, tant en el cost com en la gestió, per als usuaris: turistes, residents i els mateixos treballadors.

- Principi de participació. Podran participar en l’assemblea tots els treballadors, sense cap impediment, així com qualsevol associació, veïns interessats, empresaris i polítics que demostrin interès participatiu. Ho podran fer tant en qualitat de partícips com d’oients.

- Principi d’objectivitat. L’associació tindrà com a fi protegir els interessos generals dels veïns del poble, relacionats amb el salvament i la seguretat en platges. No podrà mai ser objecte d’interès particular de cap treballador o grup de persones.

- Principi apolític. L’assemblea no s’afiliarà a cap entitat política.

Finalitats: Millorar la qualitat de servei, la gestió, els drets laborals i el sosteniment de llocs de treball; debatre opinions i elaborar propostes a l’administració pública; fomentar la integració, informació, educació i participació ciutadana; defensar una professió davant els abusos dels negocis dels empresaris; defensar el compliment de la llei.

Esperam contribuir a una millora en la qualitat del servei.

Les persones signants, que constitueixen l’assemblea, són exsocorristes i residents del municipi de Capdepera:

Mauro Lareu, Jonathan Romano, Julien Andre Benoit, Joaquin Ignacio Bechelli, Camilo Amir, Juan Manuel Huertas, Gerardo Alonso, Lionel Tasin i Leandreo Aroldi.