Un projecte col·laboratiu de l’IES Capdepera per a 3r d’ESO



Carta a les famílies de 3r ESO



Benvolgudes famílies:

Volem informar-vos que la setmana del 15 al 19 d’abril iniciem amb els vostres fills un ambiciós projecte interdisciplinari i col·laboratiu sobre la salut. Durant uns dies canviarem l’horari habitual d’algunes matèries per treballar, des de diversos punts de vista (físic, biològic, emocional, mental, social, econòmic, polític, psicològic,...) el fenomen de la salut (*podeu consultar l’horari a la plana web del centre)

Hi col·laboren els departaments d’Orientació, Educació Física, Ciències Socials, Física i Química i Tecnologia. A més, comptarem amb la valuosa col·laboració d’especialistes de l’àmbit sanitari que visitaran el centre: una pediatra, un metge i una infermera d’urgències, 3 psicòlegs especialitzats en salut mental, i un osteòpata. A més, una selecció d’alumnes dels 3 grups de 3r tindran una jornada de treball a l’Hospital de Manacor, on seran rebuts pels caps de servei de les diverses especialitats (oncologia, traumatologia, urgències, infermeria, etc...). Aquesta visita els permetrà tenir una visió global de l’aspecte científic, laboral, organitzatiu i econòmic de l’àmbit sanitari. Finalment, es farà un taller de tai-xi per treballar el control corporal i emocional i una sessió amb l’experiència vital d’una persona que té al seu càrrec un familiar amb dependència severa

Tancarem el projecte amb una conferència a càrrec de l’osteòpata Tòfol Salas, qui parlarà de la relació entre la salut corporal, mental i emocional. Serà el dijous 18 d’abril a les 20’00h. Creiem que la vostra assistència és molt important: cal fer veure als vostres fills i filles que en això de l’educació hi estem tots implicats, també les famílies.

Els vostres fills hauran de treballar en grup i ensenyar què han aprés. És una magnífica ocasió per mostrar el vostre interès, i parlar en família de cada activitat. A més, us convidem a deixar escrita la vostra opinió en un apartat del treball. Seria una esplèndida manera de cloure el projecte.

Confiem, amb aquest projecte, contribuir a donar al nostres alumnes una educació útil, significativa i integral.


L’equip directiu


Programa