Rajoy i la seva manera de pensar respecte del clima.

   Ara resulta que el candidat a presidir Espanya, assessorat pel seu cosí que viu a Sevilla, ens ha fet prediccions meteorològiques, damunt l'escalfament de la Terra i el canvi climàtic. Digué que no és possible conèixer el temps que farà l’endemà, com li havia dit el seu parent, cosa que ha tret de polleguera els qui es dediquen a  questa professió.
   Ell rumia equivocadament que si no es pot saber quin temps farà demà, menys es pot saber el que passarà d'aquí a 300 anys. Però el procés que s'està controlant des de fa bastants d’anys, de com es desenvolupa el clima, ens porta a pensar el desastre que haurem provocat si els homes continuen menyspreant  la natura,  enviant-li tanta porqueria i tant CO2.
   El qualificatiu que li han donat algunes associacions del gremi, a aquest personatge, és el de una  persona irresponsable, i s'ho té ben merescut.
   D'altra part, i dins la seva curolla política, torna a fer promeses, com si ja estigués en campanya electoral, quan avui en dia molts d’aquests personatges han perdut credibilitat. Recordau-vos de les promeses del nostre honorable president Antich, en l’affair  de Son Espases. Rajoy vol suprimir l’impost de successions, donacions i patrimoni... “puja aquí i veuràs un gabellí, no Porto Pi”. A més vol potenciar el castellà-anglès, però nosaltres potenciaríem el català-anglès, i després amb la llengua de Shakespeare ens entendríem amb els espanyols, i adéu llengua depredadora pròpia de molts dels meus avantpassats.
  Senyor Rajoy, els mallorquins ja fa temps que estam desmamats i és hora que amidi les seves paraules, perquè el que ens pugui dir ens entrarà per una orella i  ens sortirà per l’altra. 

 Joan Espiritusanto Marquès

 Image