Aquest diumenge, dia 28 d’octubre, a petició de la Conferència Espiscopal Espanyola, tendrà lloc en el Vaticà, dins la Plaça de Sant Pere de Roma, la megabeatificació de 498 màrtirs de la Guerra Civil.

Eren persones que patiren la mort a mans dels republicans, i als quals l’Església vol elevar als altars. Els morts de la part “roja”, en mans de les tropes franquistes invasores, que s'alçaren contra un govern legalment constituït pel poble, arriba a un quantitat escandalosa. Molts d’ells encara no sabem on són, i no han pogut rebre un enterrament com es mereix qualsevol persona.

Però l’Església, una vegada més, comet una injustícia amb un dels seus, un capellà mallorquí, per més senyes de Llubí, mossèn Jeroni Alomar i Poquet, afusellat pels falangistes pel sol fet d’ajudar a algunes persones a fugir de Mallorca perquè no fossin mortes, com li passà a ell. Va seguir l’Evangeli de Jesús quan va dir “estima el proïsme com a tu mateix”

No va abjurar de la seva condició de capellà, com falsament es va dir. Davant l'escamot que l'anava a matar, es va treure la sotana perquè no es tacàs de sang i morí cridant VISCA CRIST REI.

Image

La fotografia pertany al llibre que ha publicat mossèn Nicolau Pons i Llinàs, d’Artá, a qui molts coneixereu, ja que celebra missa a l’esglesieta del Carregador de Capdepera.

Esper que l’Església qualque dia repari aquesta relliscada que diumenge pegarà.