UNS PETITS ACLARIMENTS PER A JOAN TERRASSA


    Aquesta es únicament una petita carta d’aclariment per a Joan Terrassa, ja que pel que veig té bastants de dubtes sobre les obres i ús de l’aigua de la bassa de Son Jaumell.

   La resposta a aquests dubtes no és amb ganes de moure querelles, tan sols és per demanar a Joan Terrassa que abans d’escriure sobre qualsevol tema s’informi del que hi ha darrere, o de la feina que hi ha feta.

   Fa uns dies va escriure sobre els pagesos gabellins i les aigües per al reguiu, i de si aquests es trobaven impossibilitats de vendre els seus productes als mercats del poble. Per aquest punt li recoman llegir l’article 15 del Reglament regulador de la venda ambulant al terme de Capdepera:

La Junta de Govern Local podrà atorgar de manera extraordinària llicències a aquells pagesos gabellins l’activitat dels quals estigui acreditada per la cambra de comerç agrícola o per la Conselleria d’Agricultura i Pesca, per a que puguin vendre el romanent dels seus productes fruiters, vegetals i d’hortalissa, amb els marges comercials vigents i amb totes les acreditacions sanitàries que corresponguin. Aquest col·lectiu s’estarà al que disposa aquesta ordenança, excepte als punts referents al pagament de taxes municipals”.
   Això vol dir que tots els pagesos amb els papers en regla que pugui haver-hi al poble tenen el dret de demanar un lloc als mercats per vendre el seu producte (de manera puntual), i si algú ho vol fer tots els dies de mercat ha de demanar llicència com els demés venedors.

   Respecte de la darrera carta del mateix senyor, vull remarcar unes coses:
   -  Les aigües de la bassa arriben al camp de futbol per al reguiu de la gespa i la seva neteja.
   -  Les aigües de la bassa arriben a l’autovia per regar les zones verdes i enjardinades.
   -  Les aigües de la bassa arriben al polígon industrial per a la neteja dels vehicles de la recollida de fems i per als dipòsits dels dedicats a la neteja viària.
   Els tubs de canalització de les aigües es deixen preparats per, en poder acabar de conduir-les fins a Cala Rajada, regar la resta de zones verdes que hi ha.

   Crec que l’equip de govern ha pensat bastant bé el que demanava a l’enginyer i als constructors de la bassa i s’ha mirat i remirat el projecte prou vegades. No ha estat una feina de la regidoria que jo represent, sinó que hi hem fet feina totes les regidories en conjunt i pens que ha anat bé.

   Només deman que a més que tots podem expressar la nostra opinió sobre qualsevol tema (vivim en una democràcia), abans d’opinar val la pena d’informar-se sobre el que es pretén escriure.

   Per cert, sobre el seu comentari d’Israel:
   Ha demanat a la gent del seu voltant si estan disposats a canviar tota l’instal·lació d’aigua dins les seves cases per posar tres “grifons” amb el cost que això suposa?
   Ha demanat a la gent del seu voltant si estan disposats a pagar contribucions especials de milers d’euros per fer arribar les conduccions de l’aigua fins a les seves llars? 


Climent Crespo
Regidoria d'Agricultura i Pesca
Ajuntament de Capdepera


Nota:

  Aprofitant aquesta l’informació,  deix una petita crida dirigida a tots els afectats per les obres de la comunitat de regants (la famosa bassa):

  Anau urgentment a les vostres finques i revisau si vos ho han deixat tot en bones condicions: parets, portells, tancats, etc.

  En cas contrari, acudiu a l’Ajuntament de Capdepera i al registre d’entrada de la Sala feis les vostres queixes, on consti ben clar quina es la reparació pendent, el polígon i número de parcel·la.