Discrep del Sr. Joan Terrassa Lliteres













Foto d’arxiu

El Sr. Terrassa expressa  unes  opinions  tal volta  personals i de criteri  únic,  que puc acceptar,  però de cap manera compartir. Aquest pla  aporta  moltes possibilitats  de millora de l’entorn, i  d’una manera o d’altra tots en sortirem beneficiats en el futur,  i no tant sols en temes agraris, sinó que  l’aposta  de la inversió    una mirada  global de gran calat, a llarg  termini. Constat que  coneix  la gresca de la nit  i la poca estima que té als tècnics i als seus amics polítics, i als betzols  del costat que no volen perdre la mamella. Tot un rosari d’afirmacions gratuïtes  que demostren el seu estat d’ànim negatiu,  tot el contrari del pla, que aporta el caire positiu. 

El primer i gran  beneficiari és el Territori,  com també  el sector  del Turisme, i la població en general. Capdepera  no es  mereixia  quedar-se al  marge del “ Plan Nacional de Regadío”. Aquest  pla aporta un  bon  grapat de mesures  correctores  en el consum  de bens escassos  com per exemple  l’aigua, i al mateix temps aporta unes possibilitats  d’aprofitament  de les aigües depurades. És un projecte que neix del pla de les depuradores de la comunitat autònoma, amb cofinançament  de fons europeus. 

L’aprofitament de les aigües depurades minva el consum d’aigua  potable i augmenta  la capacitat d’emmagatzematge dels pous,  garantint  el consum  en temporada  turística  i millorant  l’oferta  de la zona, El conreu i manteniment de l’activitat agrícola  en els terrenys millora  la imatge del municipi Possibilita la producció d’aliments per al bestiar, com  blat de moro, alfals, etc. Possibilita  el reg a les zones enjardinades  públiques i privades (gran estalvi d´aigua potable). Els establiments  hotelers  construïts en els darrers anys disposen de grans àrees d’enjardinament  que necessiten una  gran quantitat  d’aigua  per a el seu manteniment. Possibilita  una  xarxa  d’aigües  grises. Possibilita  el subministrament d’aigua depurada als dos camps de golf del municipi. Possibilita  la introducció  del nou i més rendible sistema d’ametlers nous, amb reg per degoteig,  que millora la producció, com també l’oliverar  (arbequina)  amb el mateix sistema,  darrerament molt utilitzat a la nostra illa (exemple:  finca es Rafalet de Son Servera). 

En cas d’excedent d’aigua depurada,  es podrien regar els pinars de Cala Agulla, el Puig Ceger, na Taconera, l´Olla,  el Coll de Marina i Cala Moltó. Les aportacions  per la construcció de la bassa  són molt positives.

Jo no en veig  cap de negativa,  com el Sr. Joan Terrassa  vol  presentar.
 

Pep Silva