Benvolguda primera ministra,

Ens adreçam a vostè per exposar-li  un  greu problema que tenim els veïnats de Cala Rajada (Mallorca) i en el qual vostè, com a màxima dirigent del seu país i de la Unió Europea, segur que ens podria ajudar, ja que del seu recolzament en trauria guanys econòmics substancials.

 

 

Resulta que una part del turisme que arriba a Cala Rajada és jove, bullanguer i de nacionalitat alemanya. Al final de la carta li detall quatre dades al respecte.

Bé, per anar directament al bessó, resulta que aquests joves menors de 22 anys vénen aquí a engatar-se i al que es pugui en matèria sexual. Compten, com la major part dels joves, amb pocs recursos econòmics, que han d’optimitzar cercant el més barat.

I, és clar, aquesta situació provoca cada vespre renous per tots els carrers de la zona, cosa que impedeix a la resta de ciutadans –nadius, residents o turistes- descansar i dormir fins a  la matinada. També embruten els carrers amb restes de tassons, botelles, menjar, vòmits, miccions i fins i tot alguna defecació.

Tots aquests fets, a més d’estar prohibits per diferents ordenances locals, autonòmiques i estatals,  van contra el més essencial sentit del civisme. Vaja, que, fins on sabem, a ca vostra no ho fan ni ho farien per res del món.

Els nostres dirigents polítics són prou voluntariosos, però, com bé deu saber, no disposen de recursos econòmics per abordar una problemàtica d’aquesta envergadura. Com vostè mateixa recorda cada quinze dies al sr Rajoy, la situació econòmica per la qual passam no permet més despesa pública.

Desconeixem els motius que tenen els joves per venir a engatar-se a Mallorca. No tenen un futur tan negre com els nostres fills i, de moment, els preus són semblants als d’Alemanya (una mica inferiors, però no gaire).

És cert que no tota la culpa és dels al·lots. Hi ha gent a Mallorca que s’està enriquint amb aquests negocis.

I, per què creim que ens ha d’ajudar? Li donarem 3 motius:

1 Imatge pública i prestigi. No pot ser que els alemanys siguin tan ordenats i cívics a ca seva i tan brètols i bandarres a fora. El vandalisme que practiquen quan van gats provoca una animadversió de la resta de la població que pot arribar a conflictes greus. Des d’aquí és fàcil generalitzar l’argument de la prepotència dels alemanys cap a la resta dels europeus.

2.  Salut pública. Perquè el consum i la ingesta d’alcohol de mala qualitat fins a engatar-se –recordi que tenen pocs doblers i cerquen allò més barat com festes amb barra lliure per 25€ –  i, en alguns casos, arribar al coma etílic, cada dia al llarg de la seva estada a Cala Rajada, pot ocasionar en un futur no molt llunyà un problema de salut pública a Alemanya, ja que s’incrementaran les malalties hepàtiques. Com poden assessorar-la els il·lustres especialistes mèdics que hi ha en el seu país, el consum desmesurat de begudes alcohòliques abans dels 25 anys afecta molt més el cos, ja que no té els enzims protectors totalment desenvolupats.

També pot ocasionar trastorns neurològics i un fotimer d’efectes secundaris dels quals, els que fan la ingesta, segurament no en són conscients. L’alcoholisme crea addicció. I aquest problema no  el sofrirem nosaltres, sinó que s’haurà de curar a Alemanya. Segurament pot disposar d’estadístiques més acurades que les nostres sobre el cost sanitari que li suposarà tot plegat.

3. Accidents. L’estat d’intoxicació alcohòlica a la qual arriben aquests joves supera àmpliament els 4 grams/litre de sang. En aquest estat es perd el control d’un mateix i part de l’estat de consciència. En aquesta situació es poden posar davant  d’un cotxe, nedar amb bandera roja, llançar-se des  d’un penya-segat  o senzillament botar del balcó de l’hotel.

En aquesta situació, no sols perilla la seva integritat física sinó també la de la resta de ciutadans que són prop seu. Això costa doblers. I, a més, apel.lant a la seva condició de mare, no cal que li recordi el que costa pujar un fill. De fet, el Foreign Oficce britànic ha realitzat un vídeo en què es relata una experiència real sobre el balconing ja esmentat, per tal d’evitar-lo.

Creim que els arguments són prou importants com perquè prengui cartes en aquest assumpte.  Podríem mostrar-li nombrosos vídeos i reportatges al respecte. Blogs i grups de Facebook, vídeos enregistrats pels companys d’aquells que van gats que posen els pèls de punta...

Sabem que està molt ocupada, però cregui’ns, aquest no és un problema menor. Esperam una acció contundent, com aquelles a què ens té acostumats darrerament.

Per part nostra quedam totalment a la seva disposició per tal de col·laborar en tot allò que necessiti.

Atentament

 

Pere Cortada i 6 signatures més.

 

___________________

Algunes dades generals:

Com vostè bé sap, el 20% del territori de l’illa és propietat alemanya i a Mallorca cada any passen les seves vacances més de 3 milions d’alemanys (en concret, l’any 2011  n’arribaren 3.400.000 dades de l’observatori  de turisme del Govern Balear). Pel que fa a Cala Rajada, calculam que cada any hi arriben devers 300.000 alemanys. El 10% del total, del quals devers 60.000 són menors de 22 anys.