...encara ara, alguns membres dels diferents cossos de la policia continuen actuant com si tenguessin la mateixa impunitat que tenien en temps de la dictadura.









         El meu padrí Andreu contava  que en temps del general Franco, quan duien el peix que havien pescat a vendre a la llotja de Palma, pel camí, normalment, els aturava una patrulla de la Guàrdia Civil que, amb  l´excusa d´inspeccionar la càrrega del camió, requisava el peix que més els agradava. Gràcies a Déu, el general Franco ja no hi és, la Guàrdia Civil ara és un cos seriós i professional, però sembla que aquestes pràctiques  no s´han acabat d´extingir i encara ara alguns membres dels diferents cossos de la policia continuen actuant com si tenguessin la mateixa impunitat que tenien en temps de la dictadura. No fa massa, la revista FAXDEPERA es feia ressò que alguns policies locals es repartien la fruita que havien confiscat a un venedor sense permís; de la brutalitat amb que varen actuar contra un inmigrant de color durant el mercat nocturn, i de com fan els ulls grossos en  l´aplicació de la normativa municipal a alguns locals d´oci nocturn.  De tots aquests fets, el que més ens afecta a nosaltres és el de la passivitat amb la qual actuen contra alguns comerços que a Cala Rajada, sa Font de sa Cala i a Cala Mesquida ocupen lliurement la via pública i no han rebut el mateix tracte que el Súper Susana de Canyamel.

         Recordem que al Súper Susana de Canyamel se li va requisar el gènere que tenia sobre el passeig, i que ja ha recuperat, després d´haver pagat la multa, excepte alguns articles que “misteriosament” han desaparegut. Recordem que l´actuació de l´Ajuntament va ser recolzada per quatre policies municipals, quatre de la guàrdia civil i quatre operaris de la brigada. Els GEOS no varen poder venir perquè encara eren a dinar. Ara que el nostre negoci no ocupa via pública, i altres en les mateixes circumstàncies sí, continuam rebent la visita amable de la policia local com a mínim dues vegades cada dia: al migdia després de dinar, sempre, i a vegades a primera hora del matí o a mig capvespre. Fan la seva sessió de fotos a la tenda i,  si ve bé, posen algunes multes als nostres cotxes.

         Però centrem-nos en el fet que vénen sempre al migdia, després de dinar, i així veurem per què he començat amb la història del meu padrí. Doncs resulta que els agents de la policia local que a aquella hora ens vénen a visitar, abans han dinat al buffet de l´Hotel Laguna i, vestits d´uniforme, sense cap tipus  d´escrúpol, barrejats amb la resta de clients amb tota normalitat, s´atipen de tot el que volen. Els sona la història? Per ventura, hi ha un conveni entre l´hotel i l´Ajuntament per tal d´alimentar la nostra mal nodrida policia local, o potser forma part del nou conveni col·lectiu. Si és així, no tenim res a dir, però no em negaran que, coneixent la història recent del nostre país, la imatge que donen és terrible.

         Entenem que en temps de crisi econòmica el nostre ajuntament vagi just de doblers i hagi d´arribar a un acord amb un hotel per poder donar dinar a la seva plantilla. Si és així, des del Súper Susana volem sumar-nos a aquesta iniciativa i també volem oferir el nostre dinar, que molts de dies és un entrepà, i convidam  els policies que van a dinar a l´Hotel Laguna perquè passin a compartir taula amb nosaltres i així veuran que no és necessari que es preocupin tant per nosaltres i que ens poden deixar treballar i guanyar-nos la vida en pau.

 SÚPER SUSANA, Canyamel.