Els alumnes de ‘Juventud en acción’ reben els diplomes de participació




Els nins i nines de Capdepera del projecte europeu Juventud en acción han rebut avui horabaixa (divendres dia 13) el diploma de participació.

Anomenat Interacció juvenil amb la cultura i la naturalesa europea, el projecte es va dur a terme a Capdepera entre el 28 d’octubre i el 4 de novembre, i hi varen participar 50 nins d’entre 13 i 16 anys, 25 de Berlín i 25 de Capdepera. Podeu recordar la informació que aleshores publicàrem:

http://www.capvermell.org/index.php?option=com_content&view=article&id=8884:intercanvi-juvenil-entre-alemanya-i-espanya-octubre-2011&catid=3:pladel-sitjar&Itemid=27

Juventud en acción és un projecte d’educació no formal reglada amb el qual els participants varen conèixer Mallorca en temporada baixa: la cultura, les tradicions, la història, la política, el patrimoni i la naturalesa; i va servir per promocionar-la a les noves generacions i esborrar estereotips sobre el turisme a l’illa.

Durant els dies que varen conviure a Capdepera, els 50 participants varen visitar llocs com el Castell de Capdepera i la Torre de Canyamel, el poblat talaiòtic de Ses Païses d’Artà, l’observatori de Cabrera de sa Colònia de Sant Jordi, la Seu, el Consell de Mallorca o la serra de Tramuntana, entre altres; i varen fer tallers educatius com una obra de teatre al Castell amb el context de Jaume I, o un concert, amb la col·laboració de l’Associació Amics de la Música, on hi havia música moderna alemanya i música tradicional mallorquina.

Tant a les activitats com a les excursions hi va haver molta col·laboració de voluntaris, monitors de temps lliure, empleats de l’Ajuntament de Capdepera, i associacions del municipi, els quals també han rebut un diploma acreditatiu.

El lliurament dels diplomes l’han fet el batle de Capdepera, Rafel Fernández, la regidora de Cultura, Carmen Corraliza, i el regidor de Joventut, Fernando Martínez. A més dels nins, algunes col·laboradores també han rebut el diploma per les tasques d’organització que varen fer durant l’estança a Capdepera.

El batle ha agraït als joves, als col·laboradors i a l’Associació Hotelera la seva implicació per dur a terme el projecte, ha comentat la validesa del títol com a formació curricular i la possibilitat de repetir la trobada.