Inaugurat oficialment el Centre Melis Cursach



Tot i que des de mesos enrere ja funcionava com a Oficina de Turisme, a la planta baixa, no va ser fins aquest divendres dia 23 que quedà oficialment inaugurat el nou Centre Melis Cursach, cridat a ser un dels grans referents culturals del nucli de Capdepera.

Com varen explicar el batle, Rafel Fernández, i l'arxivera municipal, Maria Massanet, la planta baixa de l'antiga apotecaria acollirà també un museu relacionat amb la llarga vida farmacèutica de l'edifici, i una sala d'exposicions de noves tendències artístiques, aquesta ubicada en el que va ser la cotxeria de l'edifici. La planta noble mostrarà el mobiliari i objectes de més valor de l'immoble, mentre que a les golfes s'hi ubicarà una biblioteca històrica de Capdepera. El batle també explicà que el centre no quedarà adscrit a cap departament administratiu, sinó que passarà a dependre directament del mateix arxiu municipal. No oblidem que Maria Massanet és marmessora de l'herència de dona Antònia Melis, que és qui féu donació al poble d'aquest important immoble.

En l'acte inaugural també va prendre la paraula el senyor Valentín Alzina, hereu i també marmessor de la Sra. Melis, de qui féu una semblança, tant referida al seu gust per la cultura i l'art com a aspectes personals i fins i tot anecdòtics del personatge. El senyor Alzina, junt al batle, va ser l'encarregat de destapar la placa commemorativa de l'efemèride.



Com a conseqüència del nombrós públic que assistí a aquest acte inaugural, la visita guiada a l'edifici es va haver de dividir en dos torns.

Des de "Cap Vermell" desitjam una dilatada i fructífera trajectòria al "nou" Centre Melis Cursach, perquè això seria un bon símptoma de salut cultural del nostre poble.