Serà un dels 9 delegats que triaran entre Chacón i Rubalcaba



Fernández votarà a Rubalcaba







Els 224 delegats que han participat al Congrés Preparatori han elegit els 9 delegats de Mallorca que assistiran al 38 Congrés Federal del PSOE.

La votació dels delegats s'ha fet per vot secret entre les dues candidatures presentades. La primera candidatura encapçalada per Francesc Antich ha rebut un 73% dels vots, el que suposa 7 delegats, mentre que la llista encapçalada per Maria Duran ha obtingut un 24% dels vots i tendrà 2 delegats, a més del 3% de vots en blanc.

Cosme Bonet, Vicesecretari General dels Socialistes de Mallorca, ha valorat la celebració del Congrés i ha assegurat que "la llista de delegats elegits és una representació plural del sentiment del partit". Bonet també ha destacat que "hi ha una majoria important dels socialistes de Mallorca que donaran suport a Rubalcaba encapçalats per Francesc Antich".

El Vicesecretari General dels Socialistes de Mallorca també ha afirmat que "ha estat un dia intens i fructífer on hem pogut debatre al voltant de 290 esmenes que serà l'aportació de la delegació de Mallorca al Congrés Federal".

Durant el matí, els 224 delegats acreditats també han debatut les esmenes que defensarà la delegació de Mallorca al Congrés Federal i han aprovat l'informe de gestió dels òrgans federals amb un 74% dels vots a favor, un 16% en contra i un 10% d'abstencions.

Fernández ha optat a aquest nomenament com a delegat donat que Aina Calvo s'ha retirat i no ha volgut intergrar-se a la llista que ha encapçalat Francesc Antich

 DELEGATS DE MALLORCA AL 38 CONGRÉS FEDERAL DEL PSOE

1.- Francesc Antich Oliver

2.- Míriam Muñoz Resta

3.- Alfonso Rodríguez Badal

4.- Beatriu Gamundí Molina

5.- Diego Gonzàlez Carrasco

6.- Catalina Calafat Servera

7.- Rafel Fernàndez Mallol

8.- Maria Duran Febrer

9.- Josep Lluis Madico Beltran