Emotiva presentació de l’Obreria Verge de l’Esperança al teatre de Capdepera











    
El passat divendres 4 de novembre, es va produir l’anunciada –i esperada– presentació de la nova associació Obreria Verge de l’Esperança. Aquest grup nei per iniciativa popular amb la intenció de donar suport a la festa de l’Esperança, com a celebració de marcat caràcter gabellí.  L’associació es troba oberta a tots els estaments i a tota la població i pretén reivindicar un sentiment que va més enllà de la festa religiosa, que no es vol suplantar, i recordar que el valor de l’esperança esdevé imprescindible per a reforçar els lligams humans de la societat.



   L’acte va ser presentat per un dels fundadors de l’associació, Bartomeu Melis Melis, pregoner i cronista de la festa, i al llarg de la vetllada varen prendre la paraula la presidenta, Joana Colom Brunet; el també l’escriptor i capellà gabellí, Pere Orpí, des de fa anys rector de S’Alqueria Blanca, qui explicà i llegí la rondaia de Sa Boira, segons la recull l’arxiduc Lluís Salvador; el president del Patronat del Castell i regidor de Turisme, Gabriel Torres; i eel Batle de Capdepera, Rafel Fernández. 





 El cantant Suso Rexach va tancar l’acte interprentant el popular tema “Aquesta terra ja no és seva”. Tot seguí, hi hagué un refrigeri, en què es brindà pel futur de la nova Obreria de l’Esperança.
 


 Durant l’acte es va excusar la no assistència del rector Miquel Mulet (que no hi havia pogut ser, es va dir), i se li va agrair que ja hagués confeccionat el programa de la festa d’enguany i que, a més, hagués obert una consulta al poble sobre diversos aspectes de la celebració. Segons fonts consultades per “Cap Vermell”, el rector ha declinat la invitació de formar part de l’Obreria.