La Guàrdia Civil ha detingut aquest matí a Cala Rajada un ciutadà de nacionalitat cubana per la seva presumpta pertinença a Al-Qaida.

Khalid Siyf Allahu Almaslul era, en realitat, José Ernesto Feliu Mora.

Una de les dades que en precipità la detenció fou que havia contactat amb un destacat dirigent d'Al Qaeda a través d'internet. Els serveis d'intel·ligència anglesos ho detectaren i n'alertaren els espanyols.

Foto Dbalears



Segons ens han assenyalat alguns veïnats vivia davant les Vivendes dels Pescadors, concretament al carrer de Sa Serreta.
Khalid Siyf Allahu Almaslul era, en realitat, José Ernesto Feliu Mora. vivia amb la seva mare. Un comando especial de la Guardia Civil ha vengut de Madrid per a la seva detenció.

A les nou del matí, una trentena d'agents (del Grup d'Informació, Delictes Informàtics, Ucesic i la Policia Judicial) varen irrompre a casa seva i el detingueren. L'objectiu principal era apoderar-se de tot el seu equip informàtic: diversos ordinadors portàtils, memòries USB, targetes SD i discs durs externs. El material s'està examinant, a la recerca dels contactes de Khalid. El jove fou traslladat en helicòpter a l'Audiència Nacional, a Madrid, per ser interrogat.
Primer s'havia desallotjat l'edifici. Algun veïnat ha manifestat que semblava estar dins d'una pel·lícula.

Sembla ser, pels comentaris que hem sentit que treballà una temporada de sereno a un hotel i que va fer alguns cursos a l'Escola d'Adults.

Pel que hem llegit es tracta d'una investigació iniciada l'any passat. Se li
imputen els delictes de pertinença a organització terrorista (Al-Qaida) i col·laboració amb les activitats o les finalitats d'organització terrorista (captació, adoctrinament, ensinistrament o formació).

També se l'acusa de distribució o difusió pública de missatges o consignes dirigits a provocar, encoratjar o afavorir la perpetració de delictes terroristes, enaltiment del terrorisme i amenaces.

El detingut ha arribat a tenir fins 1120 vídeos radicals a la xarxa, majoritàriament produïts per ell mateix, i era administrador de diversos canals de Youtube. Defensor a ultrança de les tesis i els fins de la Jihad Global propugnats per Al-Qaida, desenvolupava a través d'Internet una tasca d'adoctrinament radical sobre altres individus.

En el registre del seu domicili se li ha confiscat abundant material informàtic: diversos ordinadors portàtils, discs durs externs, memòries usb i targetes sd. La investigació de la Guàrdia Civil s'ha desenvolupat sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 4 dels de l'Audiència Nacional (Madrid) del que és titular el jutge Fernando Andreu.

L'investigació continua oberta.