Accions formatives de Deixalles-Llevant


Curs d’arrenglaments i d’adaptacions de prendes i articles de tèxtil i pell








    La Fundació Deixalles Llevant,  a banda de fomentar la recollida de diferents materials, com ara mobles, electrodomèstics, roba, etc..., realitza altres funcions  socials molt importants. Es tracta d’actuacions d’integració, capacitació i formació de persones de la comarca de col•lectius vulnerables. Dins d’aquest col•lectius hi ha els beneficiaris que fan feina als propis tallers de Deixalles Llevant i els alumnes que fan cursos d’acció formativa per a l’ocupació. Cursos organitzats pel SOIB i gestionats per la Fundació Deixalles.


Les/els participants del curs

  Aquest és el cas del darrer curs impartit a Capdepera anomenat “Curs d’arrenglaments i d’adaptacions de prendes i articles de tèxtil i pell”, que té una durada de 270 hores i que començà  1 de febrer  i és previst que acabi el 5 d’abril. Malgrat el curs encara és en marxa, a la seu de Deixalles Llevant , al polígon de Capdepera, se mostren els resultats d’aquest treball. A  les imatges que acompanyen aquesta nota podeu veure una mostra de la feinada que han fet les participants i com, d’una manera creativa aconsegueixen reciclar roba  i transformar-la  en originals dissenys.


Mostra d'alguns dels objectes reutilitzats

  Així s’aconsegueix un doble objectiu, reutilitzar objectes de rebuig (millora del medi ambient)  i  fomentar l’ocupació i formació de persones a l’atur (treball social). Cal dir que els participants dels cursos reben unes beques per participar en els projectes, que surten de les ajudes del SOIB i de la venda d’articles reciclats.



    Us convidam a passar per Deixalles i visitar l’exposició de 8,30  a 18 hores (de dilluns a divendres) i de 9,30 a 13,30 ( els dissabtes), i col•laborar amb l’adquisició d’aquestes peces úniques, a la venda per un preu molt assequible.