El Ministeri de Foment aprova una subvenció per la rehabilitació Torre Nova Cap Vermell


Informació del departament de Vies i Obres

   El Ministeri de Foment, en comissió celebrada el passat 22 de març, ha aprovat una subvenció de 65.729,50€ per rehabilitar la torre nova del Cap Vermell, a Capdepera, a través de l’1% cultural que es destina a actuacions sobre el patrimoni històric.
   Aquesta subvenció suposa el 75% del cost total de l’obra, que arriba als 87.639,33€. El 25% restant haurà de ser assumit per l’Ajuntament o altres institucions que hi vulguin col•laborar.



   La iniciativa va sorgir l’any 2004, a través d’una moció presentada pel PSM i amb el suport de tots els partits, que l’Ajuntament de Capdepera va enviar al Ministeri de Foment. Fa aproximadament un any que es varen reiniciar els contactes entre l’Ajuntament  i el Ministeri de Foment.
   S’ha de recordar que la torre del Cap Vermell és l’única de titularitat municipal, requisit indispensable per rebre l’ajuda, tot i que la moció sol•licitava la rehabilitació de totes les torres costaneres del municipi.

El projecte de rehabilitació preveu usar morters de calç i àrids, enlloc de ciment, canviar la ferralla per acer inoxidable i, per ara, no contempla una escala per pujar al terrat. 


Mateu Garau Flaquer

Regidor de Vies i Obres a l’Ajuntament de Capdepera