El Pla Empresarial impulsat per l'Ajuntament de Capdepera,  a les empreses i emprenedors gabellins, va acabar el cap de setmana (18/3/2011) , amb l'entrega de diplomes per a tots els participants


    La Cambra de Comerç ha estat l’encarregada d’impartir el programa Incyde de Creació i Consolidació d'empreses, creat per la Fundació Incyde i amb el patrocini de Sa Nostra.
    El curs va començar el mes de novembre del 2010 i durant deu setmanes, els empresaris i emprenedors de Capdepera apuntats han assistit a classes de formació en gestió d'empreses. 



    Cada setmana rebien formació i tenien un consultor especialitzat amb qui mantenien tutories individuals per orientar el negoci i així, mantenir-lo i generar treball.
    L'Ajuntament de Capdepera va sol•licitar que el programa es donés al municipi, i la Cambra de Comerç va acceptar el compromís per apropar-se a les empreses gabellines, moltes de les quals no en reben servei de forma directa. 



    A l’acta de cloenda, els alumnes varen manifestar satisfacció i un resultat positiu. 



    L'Ajuntament de Capdepera i la Cambra de Comerç feliciten als participants per l’esforç realitzat, perquè, segons va expressar la Cambra: “La formació i la qualificació d'empresaris i emprenedors és la clau de la competitivitat de les empreses”.



Dades generals

Any 2011

Solicituts

25

Participants

20

Projectes

5 + 1 soci

Plans de millora

14

Homes

11

Dones

9

Llocs de feina

175


Què és el programa Incyde?

 

 El programa Incyde de Creació i Consolidació d'empreses és un programa de les Cambres de Comerç, que desenvolupa la Fundació Incyde i que ha comptat amb el patrocini de Sa Nostra per desenvolupar-se al municipi de Capdepera amb el suport de l'Ajuntament.
És un programa de 10 setmanes de formació en gestió d'empreses, on participen 21 projectes d'emprenedors i empresaris que volen consolidar el seu negoci a la zona de Capdepera.
Cada setmana reben formació i tenen un consultor especialitzat amb qui es mantenen tutories individuals que reorientin el negoci i els ajudin a mantenir ia generar ocupació
L'ajuntament de Capdepera, sabent que la Cambra desenvolupava aquests programes de suport a emprenedors i empreses per a la seva consolidació, ens va demanar poder desenvolupar a Capdepera. Va costar una mica la seva arrencada per diferents circumstàncies però, per a nosaltres, era molt interessant poder apropar-nos a un municipi i que la Cambra aportés formació i consultoria a un grup d'empreses a les quals no prestem serveis de forma directa.
El resultat del programa Incyde desenvolupat de novembre 2010 a finals de gener 2011 ha estat positiu i els alumnes han manifestat la seva satisfacció en el lliurament de diplomes. Creiem que disposar d'un consultor que atengui les necessitats del nostre negoci és una aportació important i des de la Cambra portem molts anys realitzant-i tenim la intenció de poder continuar fent-ho.
Les circumstàncies en aquests moments no són fàcils i haurem de fer un esforç de col laboració entre organismes per poder dur a terme aquestes iniciatives, però ara més que mai és important donar suport a la creació d'empreses, la consolidació de negocis i la creació d'ocupació.
Enhorabona als participants per l'esforç realitzat i el temps dedicat a la formació, realment és una inversió de futur ja que la formació i qualificació d'empresaris i emprenedors és la clau de la competitivitat de les empreses.

Cristina Julià
Departament Formació
Cambra de Comerç de Mallorca