Interessant xerrada sobre la Teràpia Gestalt, prèvia al taller d'Introducció 





Més informació a  la Llibreria Bolic /971564434




    Biel Moll va fer una xerrada el passat divendres 18 de març a la Llibreria Bolic per explicar què és la Teràpia Gestalt. Biel va detallar que la Teràpia Gestalt va ser creada pel metge-psiquiatra alemany Fritz Perls, un home que va viure la Primera Guerra Mundial com a metge en el front de batalla, que fou perseguit pel nazisme per ser jueu ( tota la seva familia va morir en camps de concentració), que va emigrar a Sudafrica ( país que abandonà amb l’arribada de l’Apartheid, a pesar de tenir una bona posició com a psiquiatra de l’exèrcit) i posteriorment als Estats Units.
   Durant la xerrada Biel destacà que darrera tota teràpia hi ha dos elements difícils de separar. Per una banda, una teoria sobre l'ésser humà, les seves dificultats i com afrontar-les; i per un altre costat la vida i el caràcter del creador de la teràpia.
    En el cas de la Gestalt considera que la comfusió i la dificultat de connectar-se amb les pròpies necessitats per poder-se orientar a la vida té relació amb el fet de tenir poca consciència de les coses que vivim i amb el fet de no acceptar allò que sentim. Durant la seva vida Fritz Perls va viure situacions extremes que el varen fer experimentar aquestes dues dinàmiques amb molta intensitat, i va ser a partir d'aquí que va el·laborar un enfocament terapèutic perquè les persones puguin aprendre a manejar aquestes situacions.
    La proposta de la Gestalt consisteix a afinar la consciència per detectar com ho feim per evitar veure allò que estam vivint. Afinar la consciència implica aprendre a viure tant las parts doloroses com agradables de la vida i posar atenció a les diferents parts de l'ésser humà: la part cognitiva (pensaments, planificació...), la part afectiva (sentiments, emocions, desitjos...) i la part corporal (sensacions, respiració, to muscular...). Biel comentà que en moltes ocasions la causa de la desorientació parteix de focalitzar l'atenció en una de les tres parts i deixar de banda les altres.

     El dissabte horabaixa (26 de març, de 16 a 20 h.) i diumenge matí (27, de 10 a 14h.) es farà un taller d'Introducció a la Teràpia Gestalt a la Llibreria Bolic 971564434 (preu: 60€).