Antoni Flaquer "Solleric"
en la memòria


Emocionant homenatge
a la figura d'un gran mestre
i d'un demòcrata
















L'anunciat acte d'homenatge al mestre Antoni Flaquer Reynés "Solleric" va tenir lloc el passat dissabte, dia 19, davant la casa on va viure el recordat docent. Familiars, amics i excalumens se sumaren a aquesta entranyable celebració, que es va desenvolupar amb sobrietat i senzillesa, però també enmig d'una gran emoció.

Pep Terrassa va ser l'encarregat de fer l'exegesi de la figura d'aquest mestre que va patir en pròpia carn els estralls d'un règim dictatorial entossudit a tapar la boca de tota veu dissident. El magnífic text llegit pel nostre president el trobareu en breu, en aquesta pàgina, acompanyat d'un recull de fotografies d'alguns dels moments més significatius de la vida del "Solleric". De moment el podeu veure en vídeo



Maria Flaquer, filla de l'homenatjat, va ser l'encarregada de destapar la placa que, a partir d'ara, presidirà la façana del número 8 del carrer de sa Pleta i ens recordarà un home bo, un demòcrata i un gran mestre. Na Maria va agrair l'homenatge, i tots tenguérem temps, a continuació, de reivindicar l'exhumació, des de davall les pedres de l'oblit, de totes aquells homes i dones del nostre poble que foren perseguits pel simple fet de defensar la llibertat.

En el seu dia demanàrem el seu nom per a l'Institut, i ara hem fet allò que era al nostre abast, però continuam pensant que el nom del "Solleric" es mereixeria que les institucions també donassin una passa en la seva vindicació.