Inauguració de l'escoleta infantil "Es Ferreret" i de l'ampliació de l’IES Capdepera

 










Capdepera va inaugurar, el dimecres dia 9, la nova escoleta infantil de 0-3 anys "Es Ferreret" i l’ampliació de l’IES Capdepera.

El batle de Capdepera, Josep A. Gallego; el regidor d’Educació, Rafel Fernàndez; el conseller d’Educació i Cultura del Govern Balear, Bartomeu Llinàs; la directora  general de Planificació i Centres, Elvira Badia; el gerent de l’IBISEC, Francisco Fernández; i el director de l’institut IES Capdepera, Llorenç Llop, entre altres autoritats, i membres de l’equip directiu del centre, s’aproparen als dos edificis per veure in situ com han quedat les obres després de mesos de treballar-hi.

L’ampliació dels centres educatius de Capdepera era una demanda de la ciutadania des de feia anys per “l’augment de l’edat d’escolarització” i “l’increment de la població al municipi”, segons ha apuntat el batle, qui ha remarcat que els nous espais “donen major amplitud i comoditat tant als alumnes com als docents”.

Escoleta "Es Ferreret"

Les obres a l’Escoleta infantil Es Ferreret varen començar el mes de febrer del 2010 i el proper dissabte (dia 12) al matí celebrarà una diada de portes obertes per a tots els ciutadans. La infraestructura té dues unitats per a infants d'entre 0 i 1 any; dues aules més per a nins i nines d'entre 1 i 2 anys; i dues aules per a infants d'entre 2 i 3 anys.

El batle va explicar que tot i que el servei s’ha donat al municipi durant aquests anys, “no comptàvem amb un espai específic”. L’escoleta està adaptada a la normativa vigent, compta amb 120 places per als nins i nines de Capdepera i “té una relació entre l’interior i l’exterior”.

El projecte inicial contemplava un desdoblament del terreny per la construcció de dos edificis diferents, un devora l’altre, però amb una inclinació pronunciada que s'havia de solucionar amb escales i rampes. Es va decidir refer el projecte i unificar el solar per a construir-hi un únic edifici, l’escoleta infantil, d’un sol pis i sense inclinació.

Es va adjudicar per un preu d'1.033.908 euros a l’UTE formada per les empreses Dragados i Coexa. Del pressupost, un total de 440.000 euros han estat finançats pel Govern Balear, per  mitjà de les ajudes que va convocar en el marc del Pla per a l’Educació de la primera infància que promou. La resta ha estat aportat per l’Ajuntament de Capdepera.

 IES Capdepera

L’ampliació de l’IES Capdepera, per la seva banda, acull 180 places més. Va començar a finals del 2009 i en l’actual curs escolar ja s’estan usant les noves dependències. L’agost del 2010 va tenir lloc la recepció provisional.

Les obres consten d’una sola planta amb sis aules, una sala d’actes i dos tallers. La infraestructura ha tengut cost zero per a l’Ajuntament de Capdepera perquè, a través de la Conselleria d’Educació i Cultura i la Conselleria d’Hisenda es va realitzar una cessió de crèdit d’un total d'1.139.255,55 euros.

El projecte inicial es va modificar per a construir-hi una infraestructura més reforçada que aguanti un segon pis, per si en un futur és necessari. Les obres es van adjudicar a la constructora  San José S.A.