Dia 17 de febrer tengué lloc la 9ª assemblea de Batles i Batlesses de Mallorca, en la qual s’hi debateren, entre altres temes, la recollida i acolliment d’animals de companyia i el finançament del servei de Bombers.



La presidenta Francina Armengol declarà que, pel que fa al primer argument, el Consell de Mallorca té previstes tres línies d’actuació: d’una banda, demanar a l’ajuntament de Palma que accepti una moratòria per a poder seguir duent els animals abandonats a Son Reus, d’una altra, ajudar a accelerar els tràmits entre Palma i els ajuntaments que a hores d’ara no tenen conveni i, en un sentit més estructural, impulsar un pla de refugis a nivell insular. Aquest pla partirà de les infraestructures i recursos actualment existents als distints municipis de l’illa.



Pel que fa al finançament del servei de Bombers de Mallorca, tant Armengol com el conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, convengueren que cal revisar el conveni signat l’any 84 entre el Consell i els ajuntaments mallorquins (exceptuant el de Palma, que té un servei propi) i, en aquest sentit, es presentarà una proposta flexible i oberta a totes les aportacions que presentin els municipis per tal de consensuar una nova fórmula de finançament.
En aquest sentit, també insistiren en la necessitat d’impulsar la creació d’un únic ens que gestioni les emergències a nivell del conjunt de les Illes Balears, amb la finalitat d’optimitzar recursos i oferir un mi-llor servei a la ciutadania.
Com a representant de Capdepera hi era en Climent Crespo.