Les parròquies de Capdepera i Cala Rajada celebren
                                              sengles Matines de Nadal molt participades


Segurament alguna cosa hi deu tenir a veure l'efecte cridada de la declaració de la Sibil·la com a Patrimoni de la Humanitat. Sigui com sigui, les Matines d'enguany han estat de les més concorregudes i participades dels darrers temps, amb els temples de Capdepera i Cala Rajada pràcticament plens de feels i, segurament, d'algun curiós.

A Capdepera, presidí la celebració el titular de la parròquia, mossèm Miquel Mulet, i comptà amb el suport de les noves tecnologies, amb una pantalla on s'anaren projectant imatges des d'un ordinador controlat per comandament inalàmbric.

L'encarregada de defensar el paper de la Sibil·la -que enguany, com dèiem, era més esperada que mai-, fou Caterina Barceló, com en anys passats, i ho va fer amb la seguretat que la caracteritza.

D'altra banda, cantà l'Àngel el nin Tomeu Sureda, mentre que el sermó de la calenda el pronuncià Toni Martorell. Paqui López, Pere Llabata, Esther Flaquer, Toni Serra, Jaume Moll, Elionor Martí, Miquel Àngel Barceló i Toni Melis completaren la nòmina de nines i nins que participaren en la celebració, ens els distints papers propis del naixement de Jesús.

La Coral Gabellina, dirigida per Elionor Gómez-Quintero hi posà la música.












A Cala Rajada, el celebrant fou mossèn Joan Servera, amb una gran concurrència, com explicàvem més amunt. En aquest temple, la Sibil·la va ser cantanda, com l'any passat, per Maria Antònia Gomis, sense acompanyament musical de cap tipus, cosa que significa una dificultat afegida, però que també li confereix un plus de solemnitat i de dramatisme. En tot cas, na Maria Antònia ens en deixà un interpretació pulcra i sentida.

Cantà l'Àngel una altra habitual, Laura Loshuertos, amb gran seguretat, mentre que el sermó de la calenda el predicà el nin Lluc Cerdà Bernat, sense vacil·lacions.

Dirigida per la mateixa Maria Antònia Gomis, la coral  "Verge del Carme" tengué cura de la part musical de la celebració.