L'auditori del Centre Cap Vermell, marc del segon concert de l'Encontre de Pianistes del Món



Actuaren Rebecca Oswald, Julio Mazziotti i Suzanne Ciani


La segona, i darrera, actuació dels pianistes que han participat en el primer Encontre Internacional de Pianistes del Món resultà tot un luxe. Els pianistes i compositors Rebecca Oswald, Julio Mazotti i Suzanne Ciani (que tornà a actuar), presentaren vuit temes cadascú, del seu ampli repertori i ràpidament aconseguiren sintonitzar amb un públic que gaudí de les seves interpretacions.



Aquests pianistes que ens han visitat són una mostra, magnífica mostra diríem,  dels nous compositors que s'etiqueten sovint de com a New Age, i que  reivindiquen el seu espai en el vast panorama de la música actual. Segons poguéren escoltar, aquesta iniciativa de l'hotel Canyamel Park ha estat per a tots ells una experiència inoblidable i estan disposats a repetir-la.





Com en el primer concert, cada autor ens oferí les seves músiques, composicions pròpies, cada qual una amb un estil particular, però en general a partir d'obres altament melòdiques, estèticament molt acurades i  molt agradoses a l'oïda. Realment,  els que assistiren dia 16 al concert en el centre Cap  Vermell, (sempre menys dels que pensam que haurien de ser) gaudiren d'unes interpretacions excel·lents, d'una qualitat de primer nivell.



Acabades les actuaciones, cal reconèixer l'esforç dels pianistes per a presentar les seves obres en castellà o català (totes les presentacions començaren amb un bon vespre i un benvinguts, tot un detall per la seva part). Els músics agraïren als organitzador i a l'Ajuntament el seu recolzament i les atencions rebudes. Aquesta estada a Canyamel ha resultat, per a gairebé tots, la primera  visita a l'illa de Mallorca (i inclús a Espanya). Cal recoldar que Lisa Dowing, Rebecca Oswald i Suzanne Ciani residexen als  Estats Units, que Júlio Mazotti és argentí i  que Mario López  és de  Castella.



L'acte acabà amb l'entrega d'uns obsequis per part del regidor de turisme Sebastià Sureda.
Enhorabona a pianistes i organitzadors.