"Estam en una situació extrema"

El president de l'Associació Hotelera, Joan Massanet, diu sentir-se abandonat per l'Ajuntament: "Des que es va rebutjar la possibilitat de dur arena d'altres indrets per regenerar l'Agulla, no hem sabut res més"




El passat divendres, dia 6, l'Associació Hotelera convocà roda de premsa, en la qual el seu president, Joan Massanet, va confessar que el sector es troba "en una situació extrema".

El Sr. Massanet va centrar la seva intervenció en tres aspectes. En primer lloc, es va referir a la temporada que tot just s'ha donat per acabada, i les xifres, va dir, no poden ser més preocupants: descens d'un 28% de turistes; baixada d'entre 2 i 2'50 euros en despesa per turista i dia; rebaixa de preus superior al 20%. D'altra banda, les previsions per a l'any que ve no es presenten gaire més encoratjadores, ja que, d'una banda, les reserves es fan a darrera hora i, per tant, segons quins càlculs són pura especulació. Però sí que se sap que els preus no es podran recuperar. En el municipi, ara, queden oberts cinc establiments, de 78. "El compte de resultats d'aquest any, serà negatiu", va afegir. Responent a preguntes dels periodistes, va manifestar que no creia que l'accident de  l'hotel Son Moll hagués tengut una incidència negativa que es pugui prendre en consideració.

En segon lloc, el president de l'Associació, tot afirmant que el sector hoteler no es desanima fàcilment, i que "no podem agafar l'hotel i endur-nos-el a un altre lloc", va explicar algunes línies d'actuació per a la recuperació de l'ocupació. Aquesta passa per recuperar el turisme familiar, i hi creuen, va dir, fins al punt d'editar una revista infantil per a distribuir entre els clients més petits. El turisme familiar, però, no és compatible amb un turisme de "botellot", de consum d'alcohol a la via pública, de renous excessius i, per tant, va exigir que, en aquest sentit, l'Ajuntament fes complir la pròpia normativa municipal. "Nosaltres ja procurarem que els  clients dels nostres hotels es comportin degudament en els nostres establiments", va dir. D'altra banda, va apostar per continuar promovent els cursos per a treballadors del sector, a fi d'incrementar-ne la professionalitat. Així mateix, es va referir a la borsa de treball de la mateixa Associació, oberta a les demandes de feina; ofertes que seran valorades, precisament, en funció de la formació.

Finalment, i una vegada més, Joan Massanet va tornar a referir-se al problema de la manca d'arena de Cala Agulla. Segons va manifestar, l'Associació està rebent moltes queixes per l'estat d'aquella platja i mentrestant, va dir, "nosaltres ens sentim abandonats de la mà de l'Ajuntament". Va dir que es posarien en contacte amb les escoles per tal d'organitzar un concurs de dibuix i un altre de redacció sobre l'Agulla, i que, a banda de la via de la negociació, per ara no fan comptes emprendre mesures de pressió més contundents. Es va queixar de la manca de voluntat de les administracions implicades (Demarcació de Costes, Conselleria de Medi Ambient i Ajuntament) de trobar un punt d'acord per donar una sortida a un problema que fa massa temps que s'arrossega i que no sembla que es vulgui solucionar. Esperaven ser rebuts pel president Antich, però aquesta reunió tampoc no arriba. D'altra banda, va dir Massanet, una solució com la de 2002, que és l'última cosa de què han sentit parlar, ja es va veure que no servia per res i per tant seria un error reincidir-hi.