La consellera d'Agricultura visità, dia 3 de  novembre 2009, les obres de la bassa de Son Jaumell

   206 agricultors de Capdepera regaran amb aigües depurades gràcies a la nova bassa d’emmagatzematge en aquest municipi

   L’aigua regenerada servirà per regar 380 hectàrees, evitant la sobreexplotació d’aqüífers i que l’aigua es perdi a la mar
   La consellera d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, junt amb el batlle de Capdepera, varen visitar l'acabament de les obres del projecte d’utilització d’aigües regenerades de Capdepera. que permetrà acumular fins a 200.000 m3 d’aigua per al rec agrícola, de la qual se’n beneficiaran 206 regants de l’àrea de Capdepera.
   L’obra, que va començar l’agost del 2008, permetrà regar una extensió de 380 hectàrees de regadiu de l’àrea de Capdepera a través d’una xarxa de rec de més de 20 quilòmetres.
   El cost total de l’obra en execució ha estat de 6.194.450 euros , dels quals 550.190,66 euros’han destinat a la compra de la finca Son Jaumell, al municipi de Capdepera, on s’hi està duent a terme la construcció de la bassa.

Image

   La consellera d’Agricultura i Pesca, Mercè Amer, va comprovar com les obres estan pràcticament enllestides i com ja és possible començar a regar els camps propers. Amer ha destacat que aquest projecte de Capdepera “respon a un objectiu ben clar: que no es perdi ni una sola gota d’aigua depurada i que aquesta es faci servir, prioritàriament, per al rec agrícola”.
   Mercè Amer ha recordat que “aquest projecte forma part d’un pla molt ambiciós que s’allarga en el temps i que contempla actuacions arreu de les Illes Balears, ja que cal aprofitar fins la darrera gota d’aigua per regar els nostres camps per produir-hi aliments”. 

Image

   Amer ha subratllat que ja s’han finalitzat 12 obres en els municipis de Santa Maria, Palma (Sant Jordi), Manacor, Sóller-Fornalutx, Banyalbufar, Ariany, Estellencs, Santa Eulàlia i Felanitx; a més, ha destacat que hi ha 10 obres més en marxa als municipis de Santa Maria, Son Servera, Sóller-Fornalutx, Artà, Inca, Andratx, Es Mercadal i Ciutadella; a tot això, s’estan a punt d’iniciar 10 obres als municipis d’Alaró, Calvià (Peguera), Manacor, Artà, Ariany, Maria de la Salut, Sineu, Formentera, Sant Josep i Es Castell i també s’estan redactant els projectes de Manacor (Cales de Mallorca), Palma, Vilafranca, Banyalbufar, Estellencs,.... Aquestes actuacions beneficien, en aquests moments, més de 2.000 regants i cobreixen més de 3000 hectàrees. 
 
Font: Premsa del  Govern Balear