Image

L’agroturisme de Son Barbassa presenta el seu oli DO Mallorca


    La finca de Son Barbassa, sota la direcció de la família Bonnín, ens ha sorprès amb la comercialització d’un oli d’oliva verge, que passa per ser el primer de Capdepera a comercialitzar-se amb denominació d’origen.

Image

   Com ens comentaren Joan Bonnín i el seu pare, Pedro Bonnín, a la mateixa finca,  abans a Capdepera se’n feia molt d’oli, de fet hi arribà a haver 14 tafones en el municipi. Ara se’n fa, però no compta amb DO. Ens digueren, pare i fill, que per embarcar-se en una aventura d’aquest tipus fa falta un punt de romanticisme (un puntàs diríem nosaltres), ja que a més dels condicionants de la producció i del manteniment dels arbres, després queda la sempre complicada tasca de promoció.

Image

    Ara per ara es preveu la inclusió de la finca en el programa d’oleorutes del Govern de les Illes Balears i d’Establiments d’Or.

Image

Després de quatre anys de fer oli, la collita d’enguany ha arribat a les 7 tones d’oliva i esperen arribar a les 18 en els propers anys,  quan les oliveres plantades recentment comencin a produir. S’han elaborat 800 botelles d’oli, de 250 cc. Seguint els requisits que exigeix la DO Oli de Mallorca, aquest oli té 3/4 parts d’oliva arbequina, 1/3  d’oliva mallorquina  i un 5% de picual.

    L’oli de Son Barbassa es pot adquirir a Can  Pep (Capdepera), Cas Conill (Cala Rajada), a la Vinoteca (Artà) i a les mateixes cases de Son Barbassa






Característiques

Oli de recollida manual

800 unitats de 0,25 l amb DO Oli de Mallorca

Acidesa 0,4º





Cata.

 Intens aroma de fruita d’oliva, suau i dolç, amb un final una mica coent. A més presenta aromes d’herba verda i altres fruites madures com plàtan, ametlla, nou, tomàtiga i fonoll.