El contracte de gestió de la piscina municipal s’ha resolt a favor del consistori





    La resolució del contracte de gestió de la piscina municipal de Capdepera s’ha aprovat al plenari d’aquest matí per unanimitat després que el Consell Consultiu de les Illes Balears dictés que l’empresa adjudicatària, Gesport Balear S.L., no havia complit la condició de l’execució de les obres d’adequació i millora de les instal•lacions. Segons el dictamen, la resolució té com a efectes la confiscació de la garantia disposada per l’empresa adjudicatària, un total de 36.000 euros, i la indemnització a l’Ajuntament de Capdepera per danys i perjudicis.
   La gestió de la piscina municipal per part de Gesport Balear S.L. va començar el juny del 2007, quan per concurs públic, l’Ajuntament de Capdepera, format aleshores per PP i Es Grup, l’hi adjudicà per un termini de 10 anys, davant d’altres empreses, perquè es comprometia a fer una inversió d’obres d’adequació i millora de les instal•lacions. Per garantir el compliment de les obligacions, l’empresa dóna un import de 36.000 euros al Consistori en concepte de fiança.
   Un any després, el juliol de 2008, l’empresa adjudicatària no havia dut  a terme cap de les inversions pertinents, i a més, la piscina estava tancada. Davant les demandes de l’ajuntament, Gesport Balear S.L. va assegurar que la piscina tenia un dèficit de 476.000 euros a causa del desequilibri entre ingressos i despeses, que havia de cobrir el consistori gabellí. La controvèrsia succeeix quan l’ajuntament nega haver de pagar aquest import, perquè no estava previst en el plec de condicions que l’empresa va presentar a concurs. 

Image

   L’octubre del 2008, Capdepera va convocar un plenari per la resolució provisional del contracte de gestió de la piscina municipal davant la negativa de l’empresa a resoldre el problema, i va demanar un informe al Consell Consultiu de les Illes Balears.
   El dictamen s’ha fet esperar, però finalment s’ha aclarit que el plec de condicions no anomena aquesta obligació, i el Consell Consultiu ha dictat la resolució del contracte.
   L’actual equip de govern, davant els problemes que han tingut amb l’empresa adjudicatària, tornarà a treure la gestió de la piscina a concurs públic, i es vol que es pugui obrir “cap a final d’any”.