Agents de la Policia Local manifesten que es van veure desbordats.




Hem llegit a la premsa (Ultima Hora, Diario de Mallorca i Ara Balears) la informació de de la baralla a la sortida d’una discoteca de Cala Rajada. Una baralla que s’afegeix a altres que han hagut al llarg de l’estiu. Com sols ser la tònica general aquestes baralles solen ser enregistrades amb vídeos i publicades a les xarxes socials, per tant tenen molta difusió.

Als mitjans de comunicació s’afegeix, aquesta vegada, opinions d’agents de la Policia Local de Capdepera . «Va ser una bogeria, estàvem desbordats». Agents de la Policia Local de Capdepera resumien així la situació que es va viure entre les cinc i les sis de la matinada de dissabte passat a Cala Rajada, quan es van registrar una successió de baralles multitudinàries a les portes d'una coneguda discoteca que havia celebrat la festa de fi de temporada. En una de les baralles es van veure involucrades unes quaranta persones, mentre que la Policia Local només tenia quatre agents de servei. Els aldarulls es van saldar amb almenys tres ferits: un jove a qui li van trencar el nas, un altre a qui van estavellar un got al cap, i una noia a qui van colpejar amb una sabata de taló en un ull.

Segons les publicacions referint-se a fonts de la Policia Local de Capdepera, els incidents es van registrar al llarg d'una hora, entre les cinc i les sis de la matinada del dissabte dia 5 d'octubre, al carrer de ses Llegítimas de Cala Rajada. La discoteca Keops celebrava la festa de final de temporada. A la sortida d'aquesta discoteca es van produir baralles diferents. Pel que sembla es va tractar de disputes iniciades a l'interior dels locals, que van continuar a l'exterior. La pitjor disputa va ser la que va enfrontar uns quinze joves marroquins amb un altre grup nombrós. Quan van arribar els agents de la policia al lloc es van trobar que hi havia uns quaranta joves embolicats en una baralla extremadament violenta en què es van atacar amb ampolles, tassons i armes blanques”. Aquella nit només hi havia quatre policies locals de servei. Quan van anar al lloc i es van trobar la baralla, «ens vam veure desbordats, no podíem fer res per contenir la multitud».

Els incidents van deixar tres ferits lleus. Un jove va haver de ser assistit per una ambulància i traslladat a l'hospital de Manacor amb una fractura nasal. Un altre jove també va ser atès pels serveis sanitaris per una ferida sagnant després que li trenquessin un tassó al cap. Una jove va patir una lesió en un ull després que una altra la colpejà amb una sabata de taló. Aquesta darrera jove ferida, de divuit anys, va presentar posteriorment una denúncia davant de la Guàrdia Civil. 

Des de la Policia Local de Capdepera han criticat que l'Ajuntament hagi reduït les hores extres dels agents, de manera que fins i tot en nits en què es preveuen aglomeracions i un increment de la conflictivitat, com va ser el cas del tancament de la discoteca o les festes de la localitat, només queden de servei quatre agents, cosa que resulta insuficient per garantir la seguretat.

A rel de les informacions sorgides a la premsa, l’executiva de l’Agrupació Socialista de Capdepera ha exigit la dimissió de la batlessa, del regidor de Seguretat Ciutadana i el “cessament  immediat” del cap de la Policia Local per la seva “inacció  i omissió del seu deure” davant els altercats reiterats a Cala Rajada. (Segons ha publicat al diari UH, ja que no ens han remès cap comunicat).

Per la seva banda hem contactat amb el regidor de Seguretat Ciutadana per conèixer la seva opinió davant els fets i el vídeo publicat, i ens ha indicat que vol manifestar la seva opinió “ com a ciutadà i veí de Capdepera, no com a regidor, davant una notícia publicada a UH amb un vídeo que parla d’una “batalla campal”. Jo no veig una batalla campal, jo veig un grup de persones caminant pel carrer, gent que crida i gent parla més fort que altra i altres que corren. Jo no veig molta gent barallant-se. Que es miri el vídeo i que treguin les seves conclusions. Com a regidor te puc dir segurament serà un tema que sortirà al Ple i allà exposaré el meu punt de vista. Jo sé internament el que hi ha i com s'ha gestionat, ara no vull la bolla més gran”