El proper dimecres 11 de setembre s'iniciarà el nou curs en els centres escolars de Capdepera i Cala Rajada, concretament a les escoles infantils públiques i a l'educació primària i secundària. Posteriorment, a partir del 20 de setembre, començaran les classes dels cicles de formació professional, mentre que els centres d'educació per a persones adultes (CEPA) començaran el 27 de setembre.

Des de l'Ajuntament de Capdepera volem desitjar un molt bon inici de curs a tot l'alumnat i mostrar el nostre agraïment a tots els professors i professores que durant aquest curs donaran el millor que tenen per formar els nins, nines i joves del nostre poble.

Pel que fa a les inscripcions, a les escoletes públiques infantils s'han registrat 136 inscripcions d'un total de 151 places disponibles, restant 15 places vacants, que es dirigeixen principalment a infants de la franja d'edat de 0 a 1 anys. A les escoles d'infantil i primària el total d'alumnes és de 873, distribuïts en 256 alumnes del cicle d'infantil i 617 de primària. Pel que fa a l'educació secundària obligatòria la xifra total d'alumnes es completarà amb les inscripcions que encara s'estan registrant, tot i que s'espera un augment de matriculacions respecte d'anys anteriors.

Cal afegir que durant els mesos d'estiu l'Ajuntament ha implementat diverses millores en els centres educatius municipals, algunes sol·licitades pels centres, com ara l'accés al CEIP s'Auba mitjançant la instal·lació de passos de vianants elevats i l'asfaltat del carrer Floreal, augmentant així la seguretat d'infants i familiars, així com també l'eliminació dels areners exteriors de les aules de l'EIE Eriçons.

Les actuacions de millora continuaran amb tasques de pintura en els quatre centres, així com amb canvis de finestres i certes millores de fusteria i fontaneria. En les pròximes setmanes hi ha planificades més accions, com ara la instal·lació de pèrgoles o altres sistemes per a proporcionar ombra al pati de l'EIE Es Ferreret i al parc infantil del parc s'Alzinar. També s'han realitzat peticions a la Conselleria d'Educació per millorar algunes de les instal·lacions dels CEIPs del municipi.

L'educació és vital per la nostra societat per això l'Ajuntament treballa colze amb colze amb els centres educatius i demana que es recolzi la tasca i les decisions del professorat perquè els nostres infants tinguin un bon futur.

Tots els centres del municipi necessiten constants millores, i és la intenció d'aquest Consistori fer tot allò que estigui en les seves mans per anar dotant, any rere any, les partides pressupostàries necessàries per dur a terme les accions que siguin de competència municipal.