El passat dimecres, 9 de febrer, el ple de Capdepera va aprovar després d'afegir per la via d'urgència aquest punt, els plecs de contractació per a l'explotació dels serveis de temporada de es platges del municipi de Capdepera. És a dir l'explotació dels parasols, hamaques, xibius... de les nostres platges. S'aprovaren amb els vots de l'equip de govern i  l'abstenció, dels partits de l'oposició, tot indicant que la presentació dels plecs s'ha fet sense temps per llegir-se els plecs.

L'equip de govern justificà la urgència per haver esperat fins al darrer moment l'evolució de la pandèmia i la necessitat que a principis d'abril es puguin posar en marxa els seveis. De fet se valora com a temporada alta des del 1 d'abril al 31 d'octubre, la resta de l'any es considera temporada baixa.



Es tracta d'una oferta que torna a preveure una temporada normalitzada, que superi les condicions existents durant la pandèmia, pel que fa a l'explotació  de les platges. Així  s'han realitzat 5 lots corresponents a les següents platges:
Lot 1 : Cala Mesquida  (240 hamaques i 120 parasols). Valorada en 190.981 euros
Lot 2 : Cala Agulla ( 500 hamaques i 250 parasols). També inclou Cala Moltó, Na Llóbriga i Cala Lliterres. Valorada en 569.241 euros
Lot 3 : Canyamel (300 hamaques i 150 parasols).  També inclou el Caló del Rei i Cala Rotja. Valorada en 258.824 euros
Lot 4: Sa Font de sa Cala (150 hamaques i 75 parasols). També inclou n'Aguait, Es Carregador, N'Aladern i el Caló  de Sa Fusta (Es Provençals). Valorada en 169476 euros
Lot 5: Son Moll (230 hamaques i 115 parasols). també inclou Cala Gat, Sa Pedruscada i Na Ferradura. Valorada en 258.824 duros. 



A part hi ha tres lots per a elements flotants (patins, piragües...), un per cada una de les platges de Cala Agulla (7480 euros), Cala Mesquida (6183 euros) i Canyamel (5074 euros).



Els lots inclouen caixes fortes, papereres, quioscs i banys adaptats.

El adjudicataris s'ajustaran a uns preu de lloguer al públic establers en el plec i s'encarregaran de la neteja manual de les platges principals (diària en temporada alta i setmanalment en temporada baixa) i secundaries ( neteja manual 3 vegades a la setmana en temporada alta i mensual en temporada baixa). La neteja mecànica es farà diàriament a les platges on sigui possible en temporada alta i mensuals a la temporada baixa.

Se podrà optar a cada lot per separat i la vigència és per dos anys.