Les han trobades a n'Aladern, Es Carregador i es Racó de Ses Graneres. 

 

Ahir a l’horabaixa, diumenge, circulava un vídeo d’un jove al·lucinant per la presència d’una vaca surant al racó de Ses graneres. Avui s’han enretirat tres vaques aparegudes a la costa de Capdepera. Concretament han aparegut al Racó de Ses Graneres, a n’Aladern i a Es Carregador, i s’ha procedit a retirar-les amb un camió grua.

La del Racó de ses Graneres s’ha duit fins el port, per facilitar la seva extracció.  Els tres cadàvers s’han tgraslladat, en un primer moment, al solar de Coexa (empresa que les ha retirat) davant el Gran Sol,  on ha vingut un camió de per portar-se-les a Son Reus, també ha acudit personal de Natura Parc.

En un primer moment s’ha pensat que les vaques venien de Menorca, o que havien estat llançades a la mar per qualque ramader. Però hem llegit a la premsa menorquina que en altres dates també a les platges menorquines han aparegut vaques mortes llançades per vaixells de transport d’animals a la mar. Aquesta pràctica esta prohibida a la mar Mediterrània però alguns transportistes, si es mor l’animal durant el transport, li lleven la marca i els llancen.

Malgrat no acabin arribant a les costa, pels nostres mariners veure animals surant enmig de la mar no els resulta estrany.