Gran èxit artístic i de participació en el festival d’instruments de metall
Image

   Els dies 29, 30 i 31 d’agost tingué lloc a Capdepera el festival de música d’instruments de metall, organitzat pel quintet 5 de Braç. Un festival d’aquest tipus feia 15 anys que no es feia a Mallorca i ha arreplegat músics de gairebé tota l'illa, a més d’un planter de professors de primer ordre. A banda del quintet organitzador, al capdavant del qual es troba Joan Ramon Xamena (exdirector de la banda de Música de Capdepera), hi participaren el sextet valencià Spanish Brass Luur Metalls i el trombonista i professor Michel Becquet.
   Durant aquests dies s’han compaginat les classes, els assaigs i les concerts.

Image

   La inscripció era gratuïta per als membres de la Banda de la Federació de Bandes, mentre que els alumnes  pertanyents a una banda (en actiu)  pagaven 95 euros i els lliures 125 euros. Els alumnes oients pagaven 100 euros. Això comptant els dinars. A cada participant se li va lliurar un diploma homologat, amb un crèdit equivalent a 24 hores. Al curs hi assistiren quasi 50 alumnes (dissortadament cap de Capdepera), la qual cosa suposa tot un èxit de participació. Les classes es  varen desenvolupar a l’escola de música i els concerts al Teatre de Capdepera, malgrat es consideràs  la possibilitat de fer-los a sa Torre Cega.
    S’ha de dir que simultàniament hi hagué una exposició de fotografies i dibuixos en el vestíbul del Teatre, a càrrec de  Julie Leger, Carlos Seguí i Eliseo.


    Divendres, dia 29 d'agost, amb una acceptable presència de públic tingué lloc el concert de presentació a càrrec de 5 de Braç (5dB) dirigits per Michel Becquet. El conjunt mallorquí, interpretà un programa variat i entretingut, que agradà força els presents.
 
  

A continuació teniu dos fragments de les obres que interpretàren:




Bracamarte







Un americà a París



   Dissabte, dia 30 d'agost, hi hagué un canvi de programa, en comptes del quartet de trombons anunciat va tenir lloc un concert de bombardí i piano, a càrrec de Josep Burguera i Irineusz jagla. Llàstima que la coincidència amb altres actes (concert de cantautors locals) musicals, li restà públic, ja que resultà un concert molt interessant.

  
Image

   Diumenge, dia 31 d'agost, varen oferir-se dos concets. El primer a les 19,30 hores va ser el dels alumnes, que  interpretaren les obres que havien preparat durant el curs i serví per a comprovar el bon nivell dels participants.

Image

   A les 22 hores tingué lloc el concert de  cloenda amb dues parts ben diferenciades. La primera part a càrrec de Spanish Brass Luur Metalls (Sblm), amb una ampla varietat de temes, interpretats amb un notable domini dels instruments, de fet els integrants del grup valencià són autèntics virtuosos.
La segona part, posà en relleu les possibilitats dels instruments de vent, amb un planter de músics  que embadaliren els aficionats (s'ajuntaren Spanish Brass i 5 de Braç). Aquest dia sí que era ple el teatre.  
   De Bach a Paquito d'Rivera, passant per fragments de sarsuela o, fins i tot, per una obra escrita especialment per a l'ocasió, "Double brass quintet" (estrena mundial), per acabar a ritme de bossa nova, totes i cadascuna de les obres interpretades aconseguiren entusiasmar els assitents.

Image

Image

Image


  Com no se cansaren de repetir els músics, nosaltres també esperam que aquest festival tingui continuïtat.
  Enhorabona als organitzadors, professors i alumnes participants.


Image