La Policia Local es reuneix amb la gent gran per informar-los de les estafes, furts i robatoris més freqüents a la zona



 

La regidoria d’Interior de l’Ajuntament de Capdepera va organitzar dues xerrades als locals de les associacions “Ca Nostra” de Capdepera i “Sol Naixent” de Cala Rajada. La finalitat és recordar algunes mesures d’autoproteció i prevenció contra els robatoris i els fraus.

La Policia Local de Capdepera ha mantingut dues reunions amb les persones majors de Capdepera i Cala Rajada per informar-los dels tipus d’estades, furts i robatoris més freqüents a la zona i en els quals la gent gran és més vulnerable.



Dijous, dia 28 de novembre, va tenir lloc la reunió a la seu de la tercera edat de Capdepera amb l’assistència d’una cinquantena de persones. I l’endemà, dia 29 de novembre, a Cala Rajada.

Després de la presentació de la regidora, na Carmen Corraliza, se va visionar un vídeo que explicava de forma sistemàtica els risc específics dels ciutadans de la tercera edat i anava donant consells de com protegir-se i reaccionar davant robatoris, fraus i enganys més habituals. Un vídeo molt didàctic i entenedor.

Tant a Capdepera com a Cala Rajada hi han assistit una cinquantena de persones i a totes elles se’ls ha lliurat els telèfons del policia de barri i del policia tutor perquè els puguin avisar en qualsevol circumstància.

Acte seguir el cap de la policia local, el policia tutor i el policia de proximitat van recordar alguns hàbits que poden ser “perillosos” i quines mesures senzilles poden ajudar posar dificultats als malfactors.

Des de la Policia s’ha volgut demanar calma davant una sèrie de denuncies que s’han fet al municipi per aquests fets i al mateix temps s’ha volgut avisar a la població de que poden avisar a la Policia davant qualsevol esdeveniment sospitós. Així se’ls ha informat de l’estafa de l’estampeta o de l’estafa de la revisió de gas; se’ls ha recordat que no dinin les seves dades personals a ningú i tampoc per telèfon, i que no deixin entrar ningú a casa seva si no hi confien.
En tot moment se va insistir en que la policia local esta per ajudar-lis, per tant no han de dubtar en cridar-los, i que han d’estar tranquils perquè el poble és segur (la qual cosa no lleva que cal estar atents). 


 
La xerrada acabà amb un torn de paraula per aclarir alguns aspectes o donar resposta a problemàtiques personals o específiques.

Alguns consells:

La Policia Local ha informat a les persones majors de les estafes, furts i robatoris més freqüents i com han d'actuar davant qualsevol cas sospitós.
☑️No donar les dades personals a ningú
☑️No deixar entrar a casa a cap desconegut
☑️No marqui telèfons de tarificació especial
☑️No telefoni a números desconeguts
☑️Al banc, vagi acompanyat de persones de confiança.
I sobretot, avisi a la Policia si necessita

Per a més informació clicar en l'imatge: