La jornada va tenir lloc dies 25 i 26 de novembre




Segons hem pogut llegir (Mallorca Confidencial i facebook de l'ajuntament de Capdepera) el projecte d’il·luminació del Castell de Capdepera ha obtingut el segon premi d’una convocatòria que valora les millors actuacions co-financiades amb fons europeus FEDER, als que s’afegeixen les ajudes de la comunitats. Premi compartit amb un projecte andalús de foment d’envelliment actiu i saludable amb solucions digitals.

El primer premi de la categoria ha estat per un projecte de rehabilitació energètica d’un barri de Pamplona.

Per aquest guardó s’han presentat 22 candidatures  seleccionades com a “millors bones pràctiques en diferents àrees, de diverses comunitats autònomes” i s’han donat durant la jornada anual de política regional organitzada pel Ministeri d’Hisienda en el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid.



El projecte del Castell de Capdepera és un dels 6 projectes finançats per Fondos FEDER, presentats per les Illes Balears el 2018, que  aporten gairebé la meitat del pressupost. La proposta d’il·luminació del castell estava inclòs com a actuació de protecció i conservació del patrimoni de històric de Mallorca, consistent  en la reforma i adeqüació  de la instal·lació elèctrica del Castell de Capdepera, per un import de 100.413,00 €.

Consultada al pàgina web del Ministeri d'Hisienda del programa FEDER no hem tingut  confirmació de la noticia, en el que s'assenyala el premi a ltre projecte balear, el presentat per l'UIB per detectar la presència de la vespa asiàtica. 

Si voleu veure el projecte del castell presentat: 
https://www.dgfc.sepg.hacienda.gob.es/sitios/dgfc/es-ES/ipr/fcp1420/c/bp/2018/Documents/BPAC2018BB_E_6.pdf#search=capdepera