El president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich,  inaugura la Residència de sa Font de Sa Cala

Image

Dimarts, dia 26 d’agost, s’inaugurà oficialment la residència de sa Font de Sa Cala, amb la presència de tres consellers del Govern Balear (Josefina Santiago, consellera d’Afers Socials; Mercè Amer, consellera d’Agricultura i Pesca; Jaume Carbonero, conseller d’Obres Públiques i Urbanisme) encapçalats pel president  Francesc Antich; de la presidenta del Consell, Francina Armengol; del batle de Capdepera, Bartomeu Alzina, i de gairebé tots els regidors de l’Ajuntament, així com el president i  del director general del grup SAR, empresa que va construir, i que ara gestiona, la Residència. A més del residents i familiars, hi estaven convidats diversos col·lectius i organitzacions del poble.

            Image

   En arribar la comitiva oficial es descobrí una placa commemorativa i es pronunciaren els discursos habituals. Primer parlà el president de SAR, Higinio Raventós, que donà la benvinguda als assistents i ressenyà que es tracta d'una empresa que treballa per a oferir serveis, i en aquest cas se cenyeixen a les demandes de l’administració. Acte seguit parlaren el batle de Capdepera, la presidenta del Consell i, finalment, el President del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich. Tots tres incidiren en la importància per a la comarca de Llevant de tenir una residència d’aquestes característiques i manifestaren el compromís de les distintes administracions per a millorar el benestar de les persones. No hi mancaren paraules d’agraïment a l’Ajuntament de Capdepera, per la cessió del solar, i a l’anterior govern municipal per haver iniciat un projecte que ha acabat amb la magnífica instal·lació ara inaugurada. 
    
Image Image

   Després dels parlaments, la comitiva oficial visità les distintes dependències de l’edifici i  s'oferiren unes declaracions a la premsa per part del President i dels Consellers. Així, Francesc Antich  parlà de la importància de l’aplicació de la Llei de la Dependència i va dir que “per al bon funcionament d’aquest model d’atenció, és necessària una implicació tant de les administracions públiques com de la iniciativa privada. Aquest centre residencial és un bon exemple d’aquesta col·laboració; els resultats d’aquesta col·laboració, com es pot comprovar, han estat molt positius”.
   Per la seva banda,  la Presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, declarà que “SAR Capdepera és un centre de primer nivell, del qual podran gaudir tots els ciutadans de Mallorca”.

Image Image

    SAR Capdepera, respon a  nou concepte residencial, amb unes instal·lacions modernes i uns equipaments adequats per a millorar la qualitat de vida de les persones majors. El centre disposa de 120 places residencials, la meitat concertades amb el Govern Balear, i 30 places de Centre de Dia. 
   La residència de sa Font de Sa Cala té una superfície construïda de 5.400 m2, ubicada en un solar  d'uns 15.000 m2  
    Actualment hi treballen més de 90 persones dirigides per Gregorio Molina.


            Image