Maratoniana visita
del president  del
Govern de les Illes Balears,
Francesc Antich,
a Capdepera



    Dimarts, dia 26 d’agost, el president del  Govern de les Illes Balears, acompanyat de tres consellers del seu govern, visità el municipi de Capdepera amb motiu de la inauguració de la Residència de sa Font de Sa Cala. Però la visita no es limità a l’acte inaugural. El president, acompanyat en tot moment del batle de Capdepera, visità diverses actuacions del seu govern en el nostre municipi i les accions previstes a curt termini. Una visita espessa.
   Primer visità la zona de Canyamel, segons ens han dit (nosaltres érem a la roda de premsa del 150è aniversari).    
  Després es personà a les obres de la bassa de Son Jaumell, on armat de casc i guardapits reflectant,  rebé una explicació de les característiques tècniques de la bassa i en un mapa del municipi pogué veure les finques que rebran aigua. En total hi ha 94 regants que se'n beneficiaran, per a un total de 217 hectàrees, als quals s’han d’afegir  77 noves sol·licituds formulades posteriorment.

      Image

      Image

      Image

    Se'ns informà que s’han instal·lat 25 quilòmetres de canonada, i que s’aprofitarà l’obra per a connectar la depuradora de Cala Mesquida amb l’EDAR de Cala Rajada. Una vegada passades les canonades es tornaran a asfaltar els camins.
Algunes dades tècniques:
- La bassa estarà impermeabilitzada amb PEAD sobre geotèxtil.
- El volum emmagatzemat serà de 200.000 m3
- Superfície ocupada: 62.525 m2
- Profunditat màxima: 7,5 m
- Mur de terra, alçada màxima 8 metres i 30 metres d’amplària

      Image

      Image


   Vista la bassa, el president i tota la comitiva visitaren la Residència (ja descrita a altra noticia en Cap Vermell) on varen ser rebuts pel president del Grup SAR. Discursos, presentacions, declaracions, visita a les instal•lacions i refrigeri.

      Image

      Image

   Acabada la inauguració, el president, consellers i regidors marxaren al carrer Port. Després de recórrer el carrer, en arribar a la plaça de l’Orient, l’arquitecte municipal explicà les característiques del projecte pendent de realització, amb l’ajuda de panells i plànols. Aquest projecte, del qual ja parlàrem quan es presentà als veïns, suposarà una aportació de 1.034.825 euros per part de la Conselleria d’Habitatge (un 66 % del cost total). Ja que eren per allà, el batle de Capdepera aprofità per presentar la segona fase del projecte, des de la plaça l’Orient a les escoles, actuant sobre l’antiga plaça del mercat, la plaça de la Constitució i el pàrquing de Can Patilla.


Image

Image

   De tornada a la plaça de l’Orient ,una aturada per fer una cervesseta i de bell nou en marxa cap a Canyamel.




Allà, a l’hotel Canyamel Park –si l’informant no s’ha equivocat, ja que nosaltres no hi estàvem convocats– dinar de treball amb representants de les associacions professionals i veïnals del municipi (associació hotelera, comerciants,  empresaris, constructors,  federació d’associacions de veïns...).
Ja veis, jornada completa del president a Capdepera.