Coneguda la sentencia del Tribunal Suprem pel judici al líders independentistes catalans, dia 14 d’octubre se van convocat varies concentracions de rebuig a Mallorca, entre d’altres Manacor. En el darrer moment se va convocar una concentració a Artà en la que participaren al voltant de 250 artanencs i gabellins convocats per l’OCB d’artà.  Durant l’acte celebrat a la plaça de l’ajuntament, na Margalida Bover va llegir un manifest. La precipitada concentració, se va desenvolupar sense incidents de cap tipus.
 



Dia 20 d’octubre a les 18 hores hi ha una manifestació de rebuig a la sentencia contra els líders independentistes, a l Plaça des Mercat (davant la seu del Tribunal Superior de Justícia) de Palma


L'OCB rebutja la sentència i la considera perillosa

L'Obra Cultural Balear expressa públicament el seu rebuig a la sentència feta pública pel Tribunal Suprem espanyol que condemna a 100 anys de presó i d'inhabilitació els dirigents polítics i socials catalans que fa dos anys que romanen a la presó.
El conflicte que hi ha actualment entre la majoria del poble de Catalunya i l'Estat espanyol és d'origen i naturalesa política i només trobarà solució a través de l'exercici de la política, així doncs, la sentència no és només injusta en el sentit que condemna nou persones justes i honrades a continuar empresonades, sinó que, a més a més, és inútil. No ens apropa ni un mil·límetre a cap possible solució.
La sentència també és preocupant i perillosa, ja que, en realitat, condemna l'exercici de drets fonamentals com el de manifestació o el de votar lliurement i, per tant, posa en perill el sistema democràtic.
En aquests moments greus, enviam des de les Illes Balears, una càlida i fraternal abraçada a tota la ciutadania del Principat de Catalunya i, de manera molt especial, enviam el nostre escalf i la nostra solidaritat a tots els presos polítics i a les persones que s'han vist forçades a exiliar-se, així com als seus familiars  i amics.
L'Obra Cultural Balear expressa l'orgull col·lectiu de pertànyer a la Federació Llull, juntament amb Acció Cultural del País Valencià i Òmnium Cultural. La Federació Llull és l'entitat civil més potent dels Països Catalans i està presidida per Jordi Cuixart.
Finalment, l'Obra Cultural Balear anima la ciutadania de les Illes Balears a no deixar-se paralitzar per la por i a mobilitzar-se de manera permanent per defensar els drets civils i la Democràcia i a continuar lluitant per la nostra plena llibertat col·lectiva. 
 
Departament de comunicació de l'Obra Cultural Balear