Amb la incorporació de Margarita Rico, Rafel Fernández governarà l'Ajuntament de Capdepera amb majoria absoluta.



Seguint els pronòstics, Rafel Fernández Mallol (PSIB-PSOE) ha estat elegit batle de l’Ajuntament de Capdepera amb el vots de 8 PSIB-PSOE més 1 Es Grup-El Pi. D’aquesta manera l’equip de govern queda format per dos partits que sumen majoria absoluta, 9 regidors (8 PSOE + 1 El Grup-El Pi). Fernández repeteix com a batle de Capdepera una legislatura més i amb aquesta serà el seu tercer mandat. Els altres partits que formen el consistori, i que restaran a l'oposició, són Més per Capdepera, Partit Popular i Unides Podem.

La sessió ha començat amb la creació de la mesa d'edat constituïda per Margarita Rico, presidenta, i Agustí Nebot, com a secretari. Després s'ha passat a la recollida de les actes de regidors i al jurament dels 17 regidors electes per constituir l’Ajuntament que queda de la següent manera: 

8 PSOE: Rafel Fernández Mallol, Carmen Corraliza Gallardo, Francisco Manuel Martínez González, Mónica Viejo Becerra, Agustí Nebot Massanet, Margarita Maria Santandreu Morató, Pere Terrassa Hernández, Lorena Molinillo Medina.

4 MES: Núria Garcia Caballeria, Paco Galian Costa, Pere Fuster Nadal, Maria Pilar Díaz Villafaina.

3 PP: Bartomeu Moll Roig, Paulí Faba Sancho, Agripina Rocha Rodeiro.

1 ES GRUP-EL PI: Margarita Rico Sans.

1 UNIDAS-PODEMOS: Jonathan Áxel Romano

Les dependències municipals han quedat petites per acollir el públic nombrós que hi ha assistit i s'ha instal·lat una pantalla a les mateixes voltes de l'Ajuntament per poder seguir el ple.

Després de comprovar les credencials de cada regidor, tots ells han jurat el càrrec. Quatre partits han presentat el seu candidat a batle o batlessa i els vots han estat els següents: Rafel Fernández del PSIB-PSOE ha obtingut 9 vots, Núria Garcia de Més ha obtingut 4 vots, Bartomeu Moll del PP ha obtingut 3 vots, Jonathan Áxel Romano de Unidas Podemos ha obtingut 1 vot.





Així Rafel Fernández ha rebut la vara de batle de la presidenta d'edat, ha jurat el càrrec i ha donat un torn de paraula als caps de llista de les altres formacions per ordre invers a la seva representació. El primer en parlar ha estat Jonatan Áxel Romano d'Unidas-Podemos que ha mostrat el seu desencís pel pacte del PSOE amb la regidora de Es Grup-El Pi. El segon en parlar ha estat el regidor Bartomeu Moll del PP que breument ha mostrat la seva voluntat d'arribar a acords. La tercera en parlar ha estat Núria García, qui ha manifestat la voluntat de fer una oposició seriosa i constructiva, "Més sempre tindrà la ma estesa per arribar a acords i consens tenint en compte els interessos generals de la ciutadania"



El darrer el parlar ha estat el batle, qui ha manifestat qui ha fet un discurs molt institucional, donant les gràcies als regidors de la passada legislatura que no repeteixen, expressant la combinació de sentiments que l'invaïen des de la responsabilitat a l'orgull de representat el poble "que l'havia vist nèixer" També recordà als regidors el compromís que adquirien i que estaven a per servir al poble.  Manifestà que en l'anterior legislatura se posaren les bases per poder concloure en la propera molts d'objectius que tenien previstes. Ara amb la majoria absoluta adquirien el compromís de dur-los endavant, però que cercaria el consens amb les altres forces polítiques (Esperem poder disposar, en breu, del discurs íntegre).



Acabada l'intervenció del batle s'aixecà la sessió i els regidors reberen les enhorabones dels simpatitzants i públic assistent.