Diumenge, 7 d’octubre va tenir lloc al moll de Cala Rajada una neteja del mirall del port. Estava prevista una neteja terrestre i submarina, però la poca participació popular (no se va fer gaire publicitat) va fer que la neteja se limités a la part marina. Els voluntaris de terra van ajudar als bussejadors a treure les deixalles de la mar, entre d’elles una gran quantitat de rodes alguna de gran mida.

Els centres de busseig locals i forans van aportar un bon nombre de participants, i van poder fer molt bona feina. Els residus arrepleglats van ser classificats pel posterior reciclatge.

Aquesta activitat es troba dins el projecte Mares Circulares en el marc de col·laboració de Coca-Cola i la Secretaria General de Pesca per a Activitats a les Reserves Marines, dirigit a impulsar la reducció d'impacte dels residus a entorns marins i aqüàtics i sensibilitzar sobre aquesta problemàtica de dimensió global.L’objectiu inicial era retirar els plàstics dels blocs de ciment emprats per la protecció de l’espigó del moll, però se va canviar ja que sembla que l’empresa que va a dur a terme l’obra se’n farà càrrec.

En definitiva, una jornada de neteja matinal ( que sempre és positiva), amb bona sintonia entre els participants. Gràcies per la feina feta.

 

Us deixem algunes fotografies subaquàtiques, de gran plasticitat,  gentilesa de Pedro del Club Perles Manacor.
Així se veu el fons del moll...