Diumenge 26 d'agost, al Ranxo de Cala Mesquida, la festa del projecte "Cavalls de vida", prenia forma en una jornada d'allò més agradable. L'objectiu d'aquesta convocatòria era visibilitzar l'experiència que es duu a terme, amb la iniciativa d'un col·lectiu, on destaca el lideratge de Mar Llull, una jove psicòloga gabellina.

Primerament, Batucap, encetà la festa amb la seva batucada marxosa, per l'avinguda de Cala Mesquida, en direcció a la platja. S'ha de dir que el grup, s'ha adherit amb el caire participatiu, festiu i solidari que el sol caracteritzar. La festa de sensibilització, on participaren diferents col·lectius com el de Som aquí gabellins, començà a la una del migdia i durà fins les vuit de la tarda, aproximadament. Una participant quedà sorpresa de trobar-se amb un dinar de fideuà preparat per a la ocasió. L'ambient del ranxo i la festa situada entre el pins, amb una decoració molt ben elaborada, era formidable: cares amables, gent amb bona sintonia, alegria en general reinava en el lloc. Les fotografies de les experiències educatives allà realitzades penjaven d'una corda estesa que hi havia al recinte i arribava al tasser del bar improvitzat, on es servien per jubilosos amics i amigues del grup, des de cafès a llimonada granissada amb un toc especial.

Seguidament, el ball, en aquesta festa de Cavalls de vida, un projecte, on la teràpia curativa i tranquilitzadora amb cavalls, alimenta la il·lusió dels infants que hi participen. Esperança i José, responsables del col·lectiu Som aquí gabellins, ho saben molt bé, així com molts d'altres amics i voluntaris que s'esforçaren, perquè tot rutllés.  

La música va fer ballar a bona part dels assistents, si no tots, perquè aquests nois i noia de conservatori s'ho mereixen. D'aquesta manera, la banda per ventura agafaria una direcció més interessant. Despés vengueren els agraïments per part dels organitzadors i el sorteig, amb gran abundància de premis, des d'un passeig a cavall fins a un sopar a s'Ànima o un vespre d'Hotel a la companyia VIVA, que va fer de la jornada encara més una intensa festa participativa.

Finalment, una parella de disjockeys varen fer que la festa continués entre la bona sintonia que hi havia, amb moments emotius, d'abraçades de pares a filles, de nadons que ballaven, de mares que reien, en definitiva: una experiència solidària molt positiva per donar a conèixer una iniciativa personal de Mar Llull que s'especialitza en fer aquestes teràpies amb cavalls i el coaching amb aquests animalons tan propers i tan salvatges alhora. Des d'aquí la més tendra enhorabona. Que els renills vitals s'espandeixin per tota la contrada gabellina.