Com a membre de l'equip de l'UAB d'estudiants de Física+Matemàtiques que han obtingut el primer lloc a nivell espanyol 


(segon per l'esquerra a la fotografia)


La PLANCKS és una competició internacional de física organitzada anualment per la IAPS (International Association of Physics Students), en la qual hi poden participar grups d'entre tres i quatre estudiants de grau o màster. La prova consisteix en resoldre un cert nombre de problemes de diferents àmbits de la física en un temps limitat, tot treballant en equip. Els estudiants que han passat la primera fase eliminatòria poden participar a la final, que enguany se celebra a Zagreb (Croàcia) els dies 11, 12 i 13 de maig. L'organització del concurs inclou també simposis, excursions, cerimònia d'entrega de premis i altres activitats durant el cap de setmana que dura l'esdeveniment.

Cada país pot presentar dos grups a la fase final, a excepció del guanyador de la passada edició, en aquest cas Espanya, que en pot presentar tres. Amb el propòsit d'escollir els equips representants en la fase internacional, s'ha dut a terme una fase preliminar que consistia en una prova d'estructura similar a la de la fase final. Aquesta tractava temes tan diversos com òptica, termodinàmica, cosmologia, mecànica quàntica, efecte Zeeman i física de l'estat sòlid, consistent en un total de sis problemes que els estudiants havien de resoldre en dues hores.

D'entre els deu grups que s'han presentat arreu del país, l'únic grup representant de la nostra universitat ha quedat primer classificat a nivell nacional, seguit de dos equips de la Universidad Complutense de Madrid. D'aquesta manera, l'equip format per Víctor Escolano, Bernat Molero, Gabriel Garau i Joan Solà participarà el dia 12 de maig a la fase final de la competició.

Enhorabona!