Creu Roja ha desenvolupat, un any més, tallers de sexualitat pels alumnes de l’IES de Cadpepera


 

En coordinació amb l’IES de Capdepera voluntaris de Creu Roja Joventut han realitzat els dies 12, 25 i 26 de gener, tallers de sexualitat saludable a alumnes de 2n i 3r d’ESO del centre educatiu.

Aquests tallers estan emmarcats dins el projecte Educació per a la Salut de Creu Roja i es desenvolupen cada curs d’acord amb el Pla de Salut de l’IES de Capdepera, on Creu Roja col·labora des de fa anys.

Els continguts es divideixen en dos apartats. Per una banda, els grups de 2n d’ESO han treballat què és la sexualitat, les diferències entre sexe, gènere i orientacions sexuals, la diversitat positiva, l’adolescència i els canvis, la comunicació i el respecte, i la prevenció de riscos. Per altra banda, els alumnes de 3r també han treballat les infeccions de transmissió sexual, el VIH/SIDA i els mètodes anticonceptius. En ambdós cursos s’ha destacat la importància de l’ús del preservatiu per evitar riscos. A més, els participants han pogut resoldre dubtes en referència a tots els continguts.

Els objectius de Creu Roja Joventut amb accions d’aquest tipus són transmetre coneixements adients a l’edat dels alumnes sobre sexualitat, promoure l’acceptació de la sexualitat com a una dimensió positiva pel desenvolupament de la persona afavorint el respecte cap a la diversitat de persones i orientacions sexuals, afavorir un millor coneixement del cos i apropar els alumnes als recursos de salut existents a la comunitat i prevenir embarassos no desitjats així com infeccions de transmissió sexual.

Creu Roja Joventut té previst realitzar més tallers durant aquest curs emmarcats dins els Pla de Salut de l’IES de Capdepera.