Llegíem a un twitter "Ja sabem que Halloween no és mallorquí, però hi ha una cosa més mallorquina que apuntar-se a totes les festes?"



Sembla que aquesta filosofia ha quallat a Capdepera i tenim una festa més al nostre ample calendari festiu.



Ja fa alguns anys que aquesta tradició americana ha passat a formar part de la nostra tardor, desplaçant a les celebracions pròpies de Tot Sants. El caire molt més lúdic i festiu de Halloween ha guanyat a la seriositat i recolliment que envolta el record dels que no hi son.

En un principi va calar fort entre els mes petits i joves que veren l’oportunitat de treure les fresses mes terrorífiques per anar als carrers a demanar caramels i ajuntar-se a una cotxera a fer una mica de festa, emulant els seus ídols de les series americanes. No hi-ha pel·lícula o sèrie arribada de més enllà de l’Atlàntic que no dediqui capítols i minuts a aquesta festa.

I darrera els més petits ja tothom es va apuntar a fer fresses i festa en una espècie de carnaval malèfic i divertit, que de cada any guanya més adeptes. Bona prova es que d’un temps aquí l’Ajuntament posa a disposició de tots la Carpa de la Plaça dels Pins per gaudir tota la família de una nit de bauxa.

Començant el capvespre amb activitats enfocades al mes petitons de la casa per continuar amb una vetlada plena de musica i ritme que aprofiten be i gaudeixen de valent des de els adolescents fins als més veterans. Durant tot el capvespre hi hagué un taller de maquillatge, que no donava abast, i un altre de llanternes de carabasses de paper i pebres vermells.







La festa infantil acabà amb una mini-disco amb lliurament de carabasses plenes de llepolies.

 

La nit començava fluixa i fins i tot pareixia que l’apertura d’una discoteca propera podria fer que la Carpa es quedés buida tota la nit, però a poc a poc es va anar animant arribant a moments de molta assistència de públic amb ganes de ballar i passar-ho bé.

 
Pel que fa a la nit, com cada edició l’Ajuntament dona l’oportunitat a alguna agrupació o associació  del poble de encarregar-se del bar de la carpa, aconseguint així uns beneficis que sempre venen molt be a tota aquesta gent que col·labora dins qualsevol d’aquestes associacions ja siguin esportives, de caire cultural o social. Enguany l’Associació Protectora d’Animals de Capdepera va ser l’encarregada d’aquesta tasca, un treball intens però que te els seus fruits.

 
Aquesta va ser una injecció econòmica i de moral per els membres de l’associació.
 

Una injecció econòmica perquè havien arribat a estar amb unes reserves de diners ben eixutes, amb factures de veterinària elevades i unes despeses que no acabaven mai després d’uns mesos difícils amb animals accidentats, ferits o malalts. Cada animal que arriba al Refugi té unes despeses veterinàries que mai estan per davall els 50 Euros, i això es només la revisió i primeres vacunes, després s’ha d’afegir la castració. Però si arriben (com molts de casos hi ha hagut aquest any) ferits greus perquè els han trobat atropellats o atacats per cans, malalts o moixes embarassades llavors les despeses al  veterinari venen molt elevades, anàlisis, radiografies, dies d’hospitalització i medicaments inflen molt les factures.

I una injecció moral perquè després d’un estiu com diem bastant dur dins els Refugi unes hores d’alegria i satisfacció per veure la feina recompensada mai venen malament.

Es per això que l’Associació Protectora està molt agraïda a l’Ajuntament i a la Regidora Carmen Corraliza (que no va dubtar en donar una ma darrera la barra per una estona)que pensessin amb aquest grup de gent amant dels animals per portar el bar de Halloween i així guanyar uns diners molt necessaris.