El nostre municipi va ser la capital de la marxa nòrdica durant el darrer cap de setmana.


Enguany el “Cap de setmana del peix fresc”, ha comptat amb la presència d’un bon nombre d’aficionats i competidors de marxa nòrdica (NW). El motiu ha estat la celebració, a Cala Agulla del  Campionat de Balears de Nòrdic walking 2017 i de la darrera prova puntuable del rànquing de la Federació Espanyola de Muntanya (FEDME). Però a més, un bon nombre d’aficionats al NW de Palma se desplaçaren al nostre municipi i participaren de les activitats organitzades durant el cap de setmana, con ara caminades pel municipi i visites culturals. Els participants també van gaudir dels atractius turístics i, gràcies al bon temps i les altes temperatures, de les platges del nostre municipi.
 

Us farem cinc cèntims de les activitats realitzades i en breu us presentarem una crònica de cada una de les proves celebrades a Cala Agulla. El club gabellí Myotragus, amb Suso Rexach al davant, va ser l'organitzador de l'esdeveniment, sempre amb l'important col·laboració del Servei d'Esports de l'Ajuntament de Capdepera, la Federació Balear de Muntanyisme, entre d'altres. Important va ser la col·laboració de diverses entitats i empreses que ajudaren a omplir la bossa de l'esportista i facilitar el desenvolupament de les activitats. 



La llata va ser present amb un punt de llibre fer per "Ses Maries".

Dijous, Divendres i dissabte, s’organitzaren excursions de nivell variat, a les que participaren tant corredors com aficionats, cada una amb monitors. A més de conèixer les distintes rutes del municipi serviren per conèixer l’itinerari de la competició. Les sortides eren des del Centre Cap Vermell.



Dijous, dia 12,  el grup més nombrós marxà de Cala Agulla, Coll de Marina, Cala Mesquida i Cala Torta. Durant la caminada coincidiren al coll de Marina amb els corredors de la II Trail Gabellina.



Divendres, dia 13,  un grup anà cap al coll de Marina i el bosc de Cala Agulla-Cala Mesquida i l’altre (més nombrós) van fer una de les rutes (nº5) senayalitzades que sortint de Cala Rajada, passa pel coll d’Ós i arriba al castell de Capdepera. Visitaren el castell amb una breu explicació històrica del recinte, la capella i el museu de la llata. La tornada a Cala Rajada va ser per la carretera de Sa Font de Sa Cala  visitant el cementiri, cap a la mar i Cala Rajada pel Sa Pedruscada i el passeig de les Atzavares.











Al capvespre hi hagué la presentació a càrrec del president de la Federació Balear de Muntanyisme, el batle de Capdepera i el president de l’Associació hotelera. El doctor Tomeu Marí del Servei de Medicina de l'Esport del Consell de Mallorca,  va fer una xerrada ("Marcha nórdica: un futuro ya presente"), al voltant de la marxa nòrdica i els seus efectes beneficiosos per moltes malalties i per millorar la salut en general.









Abans d’acabar i marxar a la Nit de tapes, s’explicà als corredors el circuit i les normes ambientals que cal complir.




Dissabte matí, dia 14, hi hagué una visita als jardins de Sa Torre Cega



També pel matí de 10 a 12 hores, se realitzà la recollida de dorsals, en el mateix Centre Cap Vermell, i el lliurament de la bossa pels esportistes i les camisetes de recordança de la prova.



A les 16 hores sortí la prova des del pàrquing de l’Agulla. El recorregut va ser fer tres voltes a un circuit que pujava i baixava el coll de Marina. A la duresa de la pujada s’afegí una baixada molt tècnica.

Acabada la prova els corredors van tenir temps per dutxar-se i poder anar al moll a la paella, on es lliuraren els trofeus del Campionat de Balears i del rànquing de la FEDME.

 La crònica, de les classificacions i amb temps, la publicarem en breu.