El verí s'ha trobat a una finca de Capdepera.  Podrien haver comès un delicte contra la protecció de la flora, la fauna i els animals domèstics.
El Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil i la conselleria de Medi Ambient investiguen dos homes com a presumptes autors de l'enverinament d'una milana i una tórtora, sent la primera una espècie protegida. La Benemèrita considera que ambdues persones, pare i fill, podrien haver comès un delicte contra la protecció de la flora, fauna i animals domèstics.

El passat juny diversos agents de Medi Ambient van trobar una milana morta, vora les restes d'una tòrtola que hauria servit d'aliment a l'au rapinyaire. Després que se li practicàs una necròpsia a l'àguila, es va determinar que havia mort per ingestió d'un verí que la tórtola havia pres.

Els agents del SEPRONA inspeccionaren una finca rural localitzada al terme municipal de Capdepera, on sospitaven que s'ubicava la font de l'enverinament. Fou així com localitzaren en una casa un pot de vidre que contenia el verí. També van trobar al vehicle dels investigats una bossa amb sis esquers preparats per a la seva col·locació, que consistien en trossos de sobrassada mesclats amb el producte letal.

 Segons detalla la Guàrdia Civil en una nota, la substància utilitzada és un pesticida molt tòxic que té prohibida la seva venda des de l'any 2007 a tota la Unió Europea. Els agents consideren que els autors de la matança preparaven els esquers amb la intenció de col·locar-los en les zones que sobrevolen les aus rapinyaires amb la voluntat expressa de matar-les.

A més, en el transcurs de la investigació, l'Institut Armat també va trobar mitja dotzena de plantes de cànnabis i 4,5 quilos de cogolls secs de la mateixa substància, ja recol·lectada. Per aquest motiu, la policia també atribueix als sospitosos un possible delicte contra la salut pública.