inici

Cap Vermell

Homenatge a Joan Rai, emoció i recordança

En el desè aniversari de la seva mort, “Cap Vermell” va retre homenatge a Joan Nebot Vaquer “Rai”


 Dissabte, darrer dia de setembre, l’Associació Cultural Cap Vermell va organitzar un senzill i emotiu homenatge al “pintor, escriptor, actor, director teatral i de cinema” gabellí", col·locant una placa a la façana de casa seva. Joan Rai és un referent per a Cap Vermell i una personalitat, que encara avui, manté una gran capacitat de convocatòria. Prova d’això va ser la nombrosa assistència a l’acte. I és que quan, després de 10 anys, tanta gent s'aplega per honorar-lo és que, amés de referent, en Joan era, és i serà, un home estimat a Capdepera.
 

A la porta de ca seva, la seva dona Eloisa Cano, molt emocionada,  va destapar la placa commemorativa que a partir d’ara indicarà on va viure en Joan. Després d'una llarga ovació, en Josep Terrassa dedicà unes paraules (que en breu publicarem), en què justificà aquesta iniciativa, a més de recordar la figura d'un personatge inoblidable.


 Per evitar problemes de trànsit al carrer Ciutat, els assistents passaren a la plaça de l’Escorxador on Jaume Fuster també va parlar de Joan Rai, subratllant els aspectes personals, com a amic i mestre. Deia així”... tot i ser tan evident i reconeguda la capacitat creativa d'en Joan Rai, aquesta és, al meu parer, subsidiària de les seves qualitats humanes”. En aquest sentit en Jaume incideix que s’estava fent una contribució important perquè la figura d’en Joan Rai romangui a l’imaginari col·lectiu de Capdepera.

 Na Marisa Nebot, filla d’en Joan, va parlar en nom de la família tot agraint la presència d’amics i veïns i a Cap Vermell per l’homenatge ofert al seu pare.En Suso Rexach tancà l’acte amb la interpretació de la cançó “Soc musulmà, soc gabellí”, amb lletra del mateix Joan Rai, popularitzada al disc del també finat Manel Muntaner.

Amb un aperitiu la festa s’allargà una estona en un ambient relaxat i festiu.

Aquestes són les paraules de la família de Joan Rai, en boca de Marisa Nebot.

“Bon dia,

En nom de tota la família, voldríem agrair-vos a tots els assistents per acompanyar-nos en aquest acte tan significatiu per a nosaltres.

Aquest 2017 ha fet deu anys que en Joan ens va deixar. I gràcies a l’Associació Cap Vermell, ell no ha caigut en l’oblit.

Al llarg de més de trenta anys Cap Vermell ha lluitat, i de valent, per la llibertat d’expressió, per conservar la nostra pròpia identitat... en definitiva , ha fet feina per la cultura, que molt fàcilment acostuma a caure abandonada dins un calaix. Per això, només podem expressar paraules de gratitud a totes aquestes persones que han estat i són el motor de l’associació.

Us encoratgem a seguir lluitant i a reinventar-vos les vegades que siguin necessàries per perdurar en el temps.

Per part nostra, de tot cor, moltes gràcies per aquest reconeixement que li feis a En Joan.

 

Dissabte, 31 de setembre de 2017” 

Foto del mes

CAP VERMELL INFORMA

Cap Vermell és membre 
fundador de l'Associació de 
Premsa Forana de Mallorca


Amb els nostres mitjans:


Tercer sector:
“L’acció social en marxa”


Horaris C E Escolar