Encapçala la candidatura

 El Podem que Volem – Manifest de Sineu


La renovació de la Secretaria General de PODEM ILLES BALEARS, del seu Consell Ciutadà Autonòmic i de les Coordinadores Insulars obre una nova etapa en aquest partit a partir del proper 5 d'octubre.





L'equip El Podem que Volem-Manifest de Sineu ha triat en assemblea a Jorge Sans com a cap de llista a la candidatura a la Secretaria General de Podem Illes Balears (Secretaria de Coordinació General segons el document proposat per aquest grup a l'Assemblea Ciutadana Autonòmica), a través d'una votació que es va dur a terme de forma presencial i on es va habilitar també la possibilitat d'emetre el vot en línia.

L'equip El Podem que Volem-Manifest de Sineu és una de les cinc candidatures presentades a la segona assemblea ciutadana de PODEM i una de les més crítiques amb l'actual direcció del partit. Ara i fins dia 17 s'obri el periode de recollida d'avals, llavors s'inicia la campanya on és més que probable que es fusioni o retiri qualque candidatura. Jorge Sans ens ha manifestat que molt probablement hi hagi qualque acte de campanya a Capdepera. 

Sans he fet una crida a la resta de candidates per dur a terme debats dividits per àmbits en les quatre Illes i on puguin participar persones inscrites en Podem. A més, ha assenyalat que el seu compromís és tornar a recuperar el Podem de la gent des de les bases, als pobles i ciutats. Visibilitzar a les dones del partit que treballen incansablement però que no tenen càrrecs institucionals i per tant no els és possible donar-se a conèixer; fer un partit coherent amb el discurs i els fets, que estigui al costat de treballadors i treballadores, d'estudiants, emigrants, moviments socials, usuaris i consumidors, mestresses de casa, pensionistes i en general, en contacte amb la gent", ha explicat davant l'Assemblea que l'ha triat.

Sans es presenta assumint el principi d'una persona un càrrec, que farà possible dedicar a l'organització el major temps possible de manera exclusiva, i permetre també la participació d'altres persones en el desenvolupament intern del partit, un dels aspectes que el diferencia de altres candidatures. Durant aquesta etapa Jorge Sans compartirà càrrecs de portaveu amb Francisca Brejo, Inés Muñoz, Facundo Crispí, Norka López i Joan Gil.

Tant el principi d'una persona un càrrec com el plantejament de la secretaria general com una àrea de coordinació amb portaveus corals, són propostes recollides fa ja un any pel Manifest de Sineu i rebutjades en el seu dia per la directiva de Podem a les Illes Balears , els integrants es presenten ara com a candidats renovadors.

Jorge Sans és d'origen argentí (Ciutat de la Plata) i gabellí per adopció, és jardiner de professió. Ha estat participant en moviments socials d'immigració i cooperació, en els quals va estar molt actiu a través de la plataforma 'Papers per a tots' el 2004. Com a tal, ha participat en les activitats de la FAIB, el Casal argentí de les Illes Balears, i en diverses tertúlies en mitjans de comunicació que han tractat la qüestió de la immigració.

La seva participació en Podem començar en els cercles. En el Cercle Podem de Capdepera és responsable de premsa, tot i que ha combinat aquesta responsabilitat amb altres accions militants, com per exemple en els grups d'acció Participativa (GAP).

En les eleccions generals de 2016, Podem a Capdepera es va quedar a només 63 vots de ser la força més votada i superà el Partit Popular. Ha promogut també espais de debat i cooperació, col·laborant en les organització de les primeres reunions del Fòrum Podem dels Pobles, que va donar origen al Manifest de Sineu.


Per a més informació podeu consultar el bloc: 
https://manifestdesineu.wordpress.com/